Kofeín pôsobí pozitívne na rast vašich vlasov.dreamstime
StoryEditor

Kofeín: Vzpruha nie len pre vaše telo, ale aj vlasy

21.04.2024, 08:00
Krása a móda

O pozitívnych účinkoch kofeínu na vaše telo vie každý. Medzi najobľúbenejšie nápoje s obsahom tejto látky bez pochýb patrí káva v rôznych podobách. Kofeín však rovnako ako vás, nabudí aj vaše vlasy. Stimuluje ich rast a vďaka nemu sa budete môcť tešiť z krásnej, zdravej a dlhej hrivy.

Ak čakáte, že vám odporučíme umývať si vlasy v tomto lahodnom moku, ste na omyle. Porozhliadať by ste sa mali v prvom rade po produktoch, ktoré kofeín obsahujú.

Stimulácia

Kofeín pôsobí stimulačne na vaše telo. Pre väčšinu z vás je prirodzené, že v prípade pocitu únavy siahate v prvom rade po šálke kávy či zeleného čaju. Rovnako ako na vaše telo pôsobí kofeín aj na vaše vlasy. Lepšie povedané, vlasové folikuly, ktoré sú vďaka nemu prekrvené, stimulované a tým pádom vlasy začínajú rásť oveľa rýchlejšie. Výhodou kofeínu a prípravkov, v ktorých sa nachádza sú aj jeho výrazné antioxidačné účinky. Pokožka hlavy vďaka ním ostáva zdravá, čo má tiež na rast, ale aj kvalitu vlasov pozitívny vplyv.

image

Produkty s obsahom kofeínu by vo vašej starostlivosti o vlasy nemali chýbať.

dreamstime

Jednoznačný výber

Ak teda túžite po tom, aby vaše vlasy boli o pár centimetrov dlhšie, začnite od produktov, ktoré na ne budete používať. Vo vašej bežnej výbave by mal byť šampón, ale aj kondicionér či maska na vlasy s jeho obsahom. Určite účinky posilníte aj v prípade, ak tieto produkty doplníte o séra či oleje, ktoré budú obsahovať tento prirodzený stimulant. Vy sa tak už o pár týždňov budete môcť tešiť nielen z dlhších, ale aj zdravších vlasov. Kofeín im totiž okrem vzpruhy dodá aj poriadnu dávku výživy, čo sa odrazí na ich vzhľade. Z času na čas ich pokojne opláchnite zeleným čajom. Ten je bohatým zdrojom antioxidantov, ale aj kofeínu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 19:14