Spánok v polohe na boku podporuje vznik vrások.dreamstime
StoryEditor

Chcete pleť bez vrások? Prehodnoťte polohu, v ktorej spíte

18.03.2024, 14:00
Krása a móda

Na vznik či prehlbovanie vrások vplýva aj to, v akej polohe spíte. Ak si teda chcete udržať mladistvý vzhľad čo najdlhšie, mali by ste mať aj počas spánku kontrolu nad tým či spíte na boku, bruchu, alebo chrbte. Ktorá poloha je pre vašu pleť tá najlepšia?

Spánok je bezpochyby  pre krásu vašej pleti veľmi dôležitý. No zlá poloha v ktorej spíte, môže pokaziť všetku vašu snahu.

Obliečka

Ak by ste mali investovať do jednej veci skôr než do drahých krémov či sér, mal by to byť hodvábny vankúš, respektíve obliečka naň. Aj taký malý detail ako materiál, z ktorého je obliečka vankúša vyrobená, môže mať buď pozitívny, alebo negatívny dopad na to, ako bude vaša pleť po prebudení vyzerať. Hodváb je k nej šetrný, nezanecháva žiadne odtlačky a je natoľko jemný, že bráni vzniku prvých vrások.

Najhoršie pre pleť

Väčšina ľudí preferuje spánok na boku. Je im to oveľa viac prirodzené, než spať na bruchu či chrbte. No práve posledná poloha je pre vašu pleť  a jej vzhľad najideálnejšia. Akonáhle spíte na jednej strane, pokožka je pokrčená a to dáva priestor vzniku nových vrások, no prehlbujú sa aj tie vzniknuté. Pri spánku na bruchu tlačíte aj niekoľko hodín na to isté miesto a to okrem vrások spôsobuje aj opuchy tváre a oblasti okolo očí.

Ideálna spánková poloha

Ideálnou polohou pre váš spánok je tá na chrbte s mierne vyvýšenou hlavou. Práve vďaka nej na vašu pleť nevytvárate žiadny tlak, neotláča sa a nedochádza ani k zvýšenému treniu pokožky. Zároveň sa na nej nezachytávajú baktérie, ktoré sa či chcete, alebo nie na vašom vankúši nachádzajú. Vďaka tomu, že bude hlava trošku vyššie, sa ráno zobudíte bez toho, aby bola vaša tvár opuchnutá.

image

Spánok na chrbte je pre vašu pleť najideálnejšia.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:07