Olej poskytne pleti potrebnú hydratáciu.dreamstime
StoryEditor

Zaraďte oleje na tvár do starostlivosti o pleť! Ale pozor na chyby, ktoré robí väčšina z vás

20.02.2024, 14:00
Krása a móda

Používate okrem krémov na tvár aj rôzne oleje? V starostlivosti o pleť je to určite nenahraditeľný krok, ktorý vašej pleti dodá potrebnú dávku hydratácie, ale aj vitamínov, vďaka ktorým bude vyzerať sviežo. V neposlednom rade oleje oddialia príznaky predčasného starnutia pleti. Ale len v prípade, že ich používate správne.

Väčšinou to funguje tak, že sa vám na polici v kúpeľni zíde viacero rôznych kozmetických produktov a vy si ich na tvár dávate povedzme, intuitívne. Ak vás však vaša intuícia sklame, môžete napáchať viac škody, ako osohu.

Vhodné pre každý typ pleti

Na trhu je množstvo olejov, ktoré sú skutočne vhodné pre všetky typy pleti. A áno, aj pre mastnú pleť. Vyberte si teda ten, ktorý najviac zodpovedá potrebám vašej pokožky. Okrem toho, že v pleti udržia vodu, tvoria aj akúsi bariéru, pomocou ktorej ju chránia aj pred voľnými radikálmi. Pokožka bude vďaka olejom pevná a pružná. V kombinácii s vhodným krémom a sérom jej doprajete tú najlepšiu starostlivosť.

Na záver to najlepšie

Olej sa na pleť nanáša ako posledný krok vo vašej bežnej rutine. V praxi to znamená, že najskôr si na tvár a dekolt nanesiete sérum, po pár minútkach denný, alebo nočný krém a na záver olej. Najvhodnejšie je používať ho v noci, no pokiaľ máte pocit, že je vaša pleť mdlá a potrebuje nie len vzpruhu, ale aj poriadnu dávku hydratácie, potom jej ju doprajte práve prostredníctvom oleja. Tie sa po väčšine veľmi rýchlo vstrebávajú, takže určite nemusíte mať obavy z toho, že bude vaša pleť mastná a lesklá.

Masáž tváre

Ak sa rozhodnete dať si na tvár len olej, tak určite na vlhkú pokožku. Olej na seba naviaže potrebné množstvo vody a uzamkne ju v pleti. Olej je skvelým pomocníkom pri akejkoľvek masáži, ktorú by ste si najmä po tridsiatke mali dopriať pravidelne. Pomôžu vám k tomu šikovné prsty, valčeky, kameň gua sha, alebo banky. Pleť bude vďaka masáži prekrvená, vypnutá a na prvý pohľad rozžiarená. Zbaví vás opuchov a dokonca vyhladí aj prvé vrásky.

image

Použite olej pri masírovaní tváre.

dreamstime
ANKETA
Používate olej na tvár?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 04:26