Trendy v roku 2024.
StoryEditor

30 najkrajších šperkov na túto zimnú sezónu, ktorými nešliapnete vedľa!

25.01.2024, 20:00
Krása a móda

Predstavujeme vám najväčšie trendy, ktoré obohatia vašu šperkovnicu. Celkový outfit tvoria nielen pekné šaty, ale práve vhodne zvolený šperk mu dodá ten správny šmrnc.

Vrstvenie (nielen) retiazok, ale aj prsteňov, náramkov

Každý kvalitný šperk je malý umelecký kúsok, ktorý vynikne aj sám, ale pri niektorých jednoduchých outfitoch môžete vyskúšať šperky aj vrstviť. Nemajte obavu kombinovať striebro, ružové, biele či žlté zlato alebo niekoľko rôznych farebných kameňov. Ak máte prsteň, ktorý je vám už malý, pokojne si ho nasaďte na malíček, alebo len do polovice prsta a skombinujte s iným výrazným kúskom. Náhrdelníky môžete vrstviť v rôznych úrovniach, stačia vám len rôzne dlhé náhrdelníky a pár príveskov. Dlhší hrubší náhrdelník vhodne doplní aj chocker, ktorý bude tesne pri krku, prípadne obľúbený náhrdelník s menom.

Striebro alebo zlato?

Oboje! Zlato vo všetkých odtieňoch a podobne aj striebro je trendy v každej sezóne, ale mení sa dizajn. Strieborné šperky sa budú nosiť v jemnejšom vyhotovení, zlato, naopak, vynikne pri výrazných kúskoch, či už zvolíte väčšiu reťaz s očkami, alebo

výrazné náušnice, je len na vás.

Nadčasové perly

Táto sezóna im bude (opäť) patriť. Všetky väčšie módne značky ich zaradili do svojho repertoára a objavili sa aj na módnych mólach. Nosia sa klasické perlové náhrdelníky a „jednoduché“ náušnice, ale perly nájdete aj na príveskoch, brošniach či manžetových gombíkoch. Môžete sa inšpirovať aj v rodinnej šperkovnici a vybrať kúsky, ktoré si tam odložila vaša mama alebo stará mama.

Zlaté reťaze

Obľúbený trend z 90. rokov je tu opäť. Reťazové náhrdelníky sa teraz nosia skôr ako chocker tesne ku krku, napríklad k elegantným blúzkam, aby vynikol kontrast.

Personalizované šperky

Náhrdelníky alebo náramky s iniciálkami, so symbolom alebo s milým odkazom sú výnimočným šperkom, vďaka ktorému budete originálna.

Asymetrické náušnice

Ak chcete vytvoriť originálny a štýlový outfit, experimentujte s doplnkami. Zvoľte jednu výraznú náušnicu a na druhé ucho stačí už len jemná náušnica.

Brošne

Brošne sa sporadický vracajú na módnu scénu už niekoľko desaťročí, ale teraz tu máme aj nové spôsoby, ako ich nosiť. Samozrejme, nikdy nesklame ani overená klasika na šatách či blúzke, ale môžete ich nosiť aj na golieroch, rukávoch, na opasku, šatke alebo vo vlasoch. Brošne sa v rôznych vyhotoveniach objavili aj na módnych prehliadkach Dior, Louis Vuitton, Chanel či Gucci a pôsobili naozaj veľmi žensky a štýlovo.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 10:33