Vďaka suchému šampónu budete mať účes hotový za pár minút.dreamstime
StoryEditor

Používanie suchého šampónu má svoje pravidlá! Držte sa ich a nikto si nič nevšimne

21.01.2024, 08:00
Krása a móda

Ruku hore dámy, ktoré by ste ocenili toho, kto vymyslel suchý šampón. Nie, nejde o lenivosť a nechuť si umývať vlasy. Ide o to, že keď nestíhate a ste v absolútnej časovej tiesni, alebo vás prekvapí niečo nepredvídané, zachráni vás práve tento kozmetický pomocník.

No aj používanie suchého šampónu má svoje pravidlá. Po prvé preto, aby ste sa neprezradili, no aj preto, aby ste zbytočne nezaťažovali pokožku hlavy a vlasy samotné viac ako je nutné.

Správny výber

Ešte pred pár rokmi boli brunetky v značnej nevýhode, pretože suchý šampón bol biely a ak ste ho nenaniesli dobre, mali ste na hlave viditeľné, nevkusné fľaky. Dnes si môžete spomedzi všetkých suchých šampónov vybrať ten, ktorý najviac zodpovedá vašej prirodzenej farbe vlasov. A áno, aj brunetky. Hnedý suchý šampón vo vlasoch takmer nevidieť a okrem toho pomôže aj tým z vás, ktoré majú vyrastené či šedivé korienky a návštevu kaderníčky v nedohľadne.

Pozor na vzdialenosť

Aby ste šampón naniesli rovnomerne, je nevyhnutné nanášať ho zo vzdialenosti 15 – 20 cm. Nesmerujte ho len na jednu časť hlavy, inak môže byť viditeľný v podobe fľaku. Šampón naneste aj na miesta v okolí šije a tiež okolo uší. Najmä ak sa chystáte dať si vlasy do copu. Vďaka suchému šampónu aj jemné vlasy získajú o niečo väčší objem.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 00:23