Sezamový olej má množstvo benefitov na vašu pleť aj vlasy.dreamstime
StoryEditor

Sezamový olej: Chutiť bude vám i vašej pleti

29.11.2023, 08:00
Krása a móda

Oleje už dávno nepatria len do kuchyne. Práve naopak. Ich účinky sú preukázateľné aj pri vonkajšom použití. Sezamový olej v tomto prípade nie je výnimkou. Aj samotný sezam plní skôr len akúsi dekoračnú funkciu. Zdobí sa ním pečivo či jedlo a pritom živiny, ktoré obsahuje nie sú vôbec zanedbateľné. Práve naopak.

Ak sa rozhodnete pre sezamový olej, určite neoľutujete. Ocenia ho nie len vaše jedlá, ale aj pleť.

Na vlasy aj nechty

Sezamový olej nájde vo vašej kúpeľni hneď niekoľko využití. Ak ho budete konzumovať, budete jeho účinky vidieť na nechtoch aj vlasoch, ktoré budú zrazu o niečo pevnejšie. No sezamový olej si môžete aplikovať aj priamo na pokožku hlavy. Stimuluje rast vlasov a dokonca eliminuje ich šedivenie. To všetko vďaka svojej schopnosti preniknúť hlbšie do vlasovej folikuly a tiež vďaka kyselinám – palmitovej a linoleovej. Vlasy budú vďaka sezamovému oleju pevnejšie, zdravšie a lesklé. Zároveň pomôže tým z vás, ktorých trápia lupiny. Olej vmasírujte do pokožky hlavy, nechajte pôsobiť pod potravinovou fóliou 20 – 30 minút a následne dôkladne umyte šampónom a opláchnite.

Krásna a hydratovaná pokožka

Sezamový olej udržiava vašu pokožku hydratovanú a hebkú. Rýchlo sa vstrebáva, takže vám nehrozia žiadne mastné fľaky. Už malé množstvo oleja dokáže vašej pokožke poskytnúť presne to, čo potrebuje. Dokonca zlepšuje krvný obeh, čo znamená, že koža bude prekrvená a pružná. Za zmienku tiež stoja jeho antibakteriálne účinky. Olej vám teda pomôže aj v prípade, že vás trápi akné, či iné kožné problémy. Zároveň si poradí aj s plesňami, ktoré sa často vyskytujú práve na koži.

image

Olej pleť hydratuje, aj vyživuje.

pexels

Upokojujúce účinky

Olej lisovaný zo sezamových semienok má upokojujúce vlastnosti. To sa hodí najmä v lete, keď to preženiete s pobytom na slnku, no aj v zime, keď sa vám veľakrát práve počas chladnejších dní tvoria na tvári či iných častiach tela nepríjemné lišaje. Počas zimy veľmi trpí najmä pokožka rúk. Zábal zo sezamového oleja ju nie len hydratuje, ale aj vyživí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 04:52