Suchý šampón bude vaša prvá pomoc, keď si nestíhate umyť vlasy.dreamstime
StoryEditor

Pripravte si suchý šampón u vás doma. Potrebovať budete len dve ingrediencie

24.11.2023, 08:00
Krása a móda

Suchý šampón je vynález, za ktorý je vďačná nejedna žena. Najmä v kritických situáciách, keď si nestíhate umyť vlasy vás často práve tento produkt zachráni. Zbaví vás prebytočného mazu a nikto nebude ani len tušiť, že vaša hriva by akútne potrebovala šampón a vodu.

Dnes nie je problém kúpiť si suchý šampón podľa potrieb vašich vlasov. No za pár centov si ho dokážete vyrobiť aj v pohodlí vášho domova. A to zo surovín, ktoré máte bežne doma.

Ako funguje

Suchý šampón je vyrobený  z ingrediencií, ktoré majú absorpčnú schopnosť. Dokážu pohltiť prebytočný maz z vlasov, zmatnia  ich a zároveň im mnohokrát dodajú chýbajúci objem. Navyše veľakrát krásne voňajú, čo je pre vás veľké plus.

Ako na to?

Na výrobu suchého šampónu budete potrebovať dve lyžice kukuričného škrobu a pár kvapiek levanduľového, alebo mätového esenciálneho oleja. Tie vlasy nie len prevoňajú, ale zároveň pôsobia pozitívne nie len na ne, ale aj na pokožku hlavy. Pokiaľ máte tmavé vlasy, zmiešajte kukuričný škrob s kakaovým práškom, alebo škoricou v pomere 1:1. Dôkladne premiešajte. Následne takto po domácky vyrobený šampón nasypte ku korienkom vlasov a pomocou prstov rovnomerne vmasírujte. Použiť môžete aj štetec na púder. Buďte však opatrné a radšej šampón nanášajte v menších množstvách. Vlasy upravte do finálneho účesu.

image

Pre tmavé vlasy pridajte aj trošku kakaa.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:06