Sladkosti vašej pleti škodia.dreamstime
StoryEditor

Krásna a žiarivá pleť bez vrások? Stačí z jedálnička vyradiť niektoré potraviny

02.11.2023, 14:00
Krása a móda

Žiaľ, to čo vám najviac chutí vašej pleti vôbec neprospieva. Veď si len spomeňte, ako vyzerala vaša pokožka po tom, ako ste si dopriali krížom krážom sladké, slané, tučné či vyprážané pokrmy. Či chcete, alebo nie, vaša pleť je na nezdravé pochúťky oveľa citlivejšia, ako by ste si mysleli. Práve preto by ste mali dávať veľký pozor na to, čo je na vašom tanieri.

Vyprážané jedlá

Aj v tomto prípade platí, že ak si dáte výnimočne vyprážané jedlo, žiadna dráma sa konať nebude. Horšie je, ak si takéto pokrmy doprajete na pravidelnej báze. Budete tak čeliť zvýšenej tvorbe mazu, upchatým pórom a následne vyrážkam, s ktorými budete bojovať oveľa dlhšie, než ste si pochutnávali na vašom obľúbenom fast foode.

Údeniny

Salámy, šunky, klobásky, párky. Ak patríte k ľudom, ktorí majú spracovávané mäso v jedálničku pravidelne, potom by ste tiež nemali byť prekvapení z tvorby prvých vrások, opuchnutých očí aj tváre samotnej. Môžu za to konzervačné látky, množstvo soli aj tuku, ktoré v sebe práve takéto výrobky ukrývajú. Vymeňte ich radšej za kvalitné mäso, ktoré neobsahuje zbytočne veľa prísad a konzervantov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 06:22