O pery sa počas chladných dní pravidelne starajte.dreamstime
StoryEditor

Suché pery vás viac počas zimy nemusia trápiť. Pomôžu vám aj suroviny, ktoré máte bežne doma

24.10.2023, 08:00
Krása a móda

Nasledujúce mesiace bude vaša pleť namáhaná viac ako inokedy. Ruky, tvár, ale aj pery, na ktorých je pokožka oveľa jemnejšia, než na ostatných častiach tela dostane vplyvom počasia a presunov z chladu do tepla poriadne zabrať. No suché a popraskané pery nemusia byť vašou každodennou realitou.

Toto nerobte

Snažte sa počas chladných dní vyhýbať oblizovaniu pier. Práve to môže spôsobiť, že pery budú popraskané, suché a okrem toho budú nepríjemne štípať. Perám, ale aj pokožke všeobecne neprospieva, ak je vystavovaná výrazným teplotným rozdielom. Tomu sa počas zimy nevyhnete, no vždy keď sa presuniete z interiéru do exteriéru a naopak, použite na pery balzam či mastičku. Účinné je aj pravidelné zvlhčovanie vzduchu, ktorý je počas vykurovacieho obdobia suchý. Difuzér, zvlhčovač či uterák na radiátore by tak počas zimy mali byť bežnou súčasťou vašej domácnosti.

Prvá pomoc

Pokiaľ ste vaše pery nemali pod dostatočnou kontrolou a predsa len došlo k najhoršiemu, okamžitú úľavu vám poskytne med, ktorý na ne v hrubej vrstve nanesiete. Rovnako prvú pomoc poskytne tvaroh či olivový, alebo kokosový olej. Pomôcť dokáže aj avokádo, z ktorého si urobíte kašičku, nanesiete ho na pery a necháte pár minút pôsobiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 11:56