Neuveríte, aké účinky má kukuričný škrob na pleť.dreamstime
StoryEditor

Kukuričný škrob má priaznivé účinky na pleť: Vyhladí vrásky a spevní pokožku

13.10.2023, 17:00
Krása a móda

Túžite po hebkej, pevnej a žiarivej pleti? Nebojte sa, nemusíte podstupovať bolestivé procedúry a zákroky, ale naopak stačí, ak z kuchyne zoberiete kukuričný škrob. Ten totiž nie je len skvelou pomôckou pri varení, ale aj starostlivosti o pleť. Pozrite sa, aké má účinky na vašu pokožku.

Bez ohľadu na vek, každá z vás túži po dokonalej pleti. Ak vás však trápia vystupujúce vrásky, akné či tmavé kruhy pod očami, ktoré nie a nie zakryť, môže tým utrpieť najmä vaše sebavedomie. Predtým, než sa rozhodnete podstúpiť nejakú bolestivú procedúru, mali by ste vedieť, že existujú aj iné spôsoby, ako dosiahnuť hebkú, pevnú a žiarivú pleť. Jedným z nich je napríklad kukuričný škrob, ktorý dokáže spomaliť proces starnutia. Pozrite sa, prečo sa ho oplatí používať pri starostlivosti o pleť.

Výhody kukuričného škrobu

Keďže kukuričný škrob obsahuje dôležité vitamíny, minerály a vlákninu, je schopný zdokonaliť vzhľad vašej pleti. Nielenže vás zbaví začervenania, ale odstráni prebytočný maz a osvieži pleť. Predovšetkým by ho mali zaradiť do starostlivosti o pleť tie z vás, ktoré trápia vystupujúce vrásky. Dôvodom je najmä fakt, že kukuričný škrob ich dokáže vyhladiť, pokožku zároveň spevniť a dodať jej mladistvý nádych. Možno tomu nebudete spočiatku veriť, no jeho účinky vidieť už po prvom použití. Ak by ste sa o tom chceli presvedčiť na vlastnej koži, pripravte si doma masku z kukuričného škrobu.

Maska z kukuričného škrobu

Budete potrebovať:

130 g kukuričného škrobu

Vodu (podľa potreby)

Postup: Kukuričný škrob nasypte do misky, prilejte doň trochu vody a zamiešajte. Toto opakujte dovtedy, kým zmes nebude mať konzistenciu podobnú krému. Keď je maska hotová, umyte si tvár teplejšou vodou alebo sa naparte, aby sa otvorili póry. Napokon naneste masku na tvár pomocou krúživých pohybov. Nechajte pôsobiť približne 20 minút a opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 00:04