Využite potenciál tekvice na 100%.dreamstime
StoryEditor

Tekvica nie len v jedálničku, ale aj na vlasoch a na tvári. Čím vás ešte prekvapí?

15.10.2023, 14:00
Krása a móda

Aj vy sa tešíte z jesenných plodov, ktorých je momentálne na pultoch potravín dostatok? K jeseni neodmysliteľne patrí aj tekvica. Má skvelú chuť a dá sa použiť na desiatky spôsobov. A to nie len vo vašej kuchyni. Tekvica skvele účinkuje aj na vašej pleti a dokonca si z nej môžete vyrobiť aj masku na vlasy.

Maska na tvár

Vitamíny C a E sú pre zdravie a krásnu pleť nevyhnutnosťou. Priamo pôsobia najmä na bunky a bránia predčasnému starnutiu pokožky. Navyše ak tekvicu, opäť v rozmixovanom stave, skombinujete s ďalšími účinnými ingredienciami, máte vyhraté. Vašu pleť krásne vypne rovnaká maska, ako tá, ktorú ste použili na vlasy. Len vymeňte jogurt za kyslú smotanu a zmeňte pomer. Ak chcete eliminovať tvorbu mazu, potom do tekvice pridajte pár kvapiek jablčného octu. Obe masky stačí mať na tvári 10 – 15 minút a výsledok sa dostaví okamžite.

Jesenný šalát

A aby ste neplytvali, z tekvice, ktorá vám zostane si pripravte lahodný jesenný šalát. Tekvicu nakrájajte na kocky, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a dajte piecť do mäkka. Zatiaľ si uvarte quinou, bulgur, prípadne kus kus. Ten následne zmiešajte s upečenou tekvicou, pridajte ľubovoľný slaný syr. Môžete použiť fetu, alebo balkánsky. Doplňte o petržlenovú vňať, alebo pár lístkov mäty a nezabudnite na ovocie, ktoré celému jedlu dodá ten správny šmrnc. K tejto kombinácii sa hodí granátové jablko, alebo pár bobuliek hrozna.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 18:33