Využite potenciál tekvice na 100%.dreamstime
StoryEditor

Tekvica nie len v jedálničku, ale aj na vlasoch a na tvári. Čím vás ešte prekvapí?

15.10.2023, 14:00
Krása a móda

Aj vy sa tešíte z jesenných plodov, ktorých je momentálne na pultoch potravín dostatok? K jeseni neodmysliteľne patrí aj tekvica. Má skvelú chuť a dá sa použiť na desiatky spôsobov. A to nie len vo vašej kuchyni. Tekvica skvele účinkuje aj na vašej pleti a dokonca si z nej môžete vyrobiť aj masku na vlasy.

Prečo naplno nevyužiť to, čoho je momentálne dostatok a nezaexperimentovať s potravinami? Niektoré z nich si skutočne nájdu svoje opodstatnené miesto nie len v kuchyni, ale aj kúpeľni.

Prečo to funguje?

Ak budete mať tekvicu pravidelne v jedálničku, váš organizmus z toho bude mať množstvo benefitov. A keďže skvelo funguje pri vnútornom použití, inak tomu nebude ani pri tom vonkajšom. Tekvica má schopnosť zabojovať s toxínmi a zároveň má množstvo minerálov a vitamínov, vďaka ktorým bude vaša pleť dokonale vyživená a zdravá. A zdravá pleť, je krásna pleť. Spomedzi všetkých treba spomenúť predovšetkým vitamíny skupiny B, ale tiež C či E. Mangán, zinok, meď či draslík je len zlomok minerálov, ktoré sa v tejto chutnej zelenine nachádzajú.

Kúra na vlasy

Vy veľmi dobre viete, že v starostlivosti o vlasy by ste mali byť dôsledné. Maska či kondicionér by vám preto nemali nikdy chýbať, no z času na čas im môžete dopriať aj čisto prírodné ingrediencie, ktoré s vašou hrivou urobia hotové zázraky. Základom pre kúru, alebo masku na vlasy je rozmixovaná tekvicová dužina. Podľa dĺžky vlasov budete potrebovať zhruba menšiu šálku takto pripraveného pyré, ktoré zmiešate s dvoma lyžicami bieleho jogurtu a s medom. Všetko dôkladne premiešajte a naneste na mokré vlasy. Masku nechajte pôsobiť aspoň tridsať minút a pre lepší účinok použite buď potravinovú fóliu, mikroténové vrecko, alebo kúpaciu čiapku, pod ktorú si vlasy vložíte. Vlasy následne umyte šampónom.

image

Masku z tekvice môžete použiť na tvár aj na vlasy.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 18:30