Jablko sa hodí nie len na tanier, ale aj na vašu pleť.dreamstime
StoryEditor

Účinné masky na rozjasnenie tváre? Použite jablká a hrušky, tie vašej pleti doprajú to, čo potrebuje

09.10.2023, 08:00
Krása a móda

Jablková sezóna je v plnom prúde. Využite ju naplno a jablka si doprajte nie len v koláčoch, ale aj na vašej pleti. Vďaka množstvu antioxidantov a vitamínov bude vyzerať fantasticky. A rovnakú službu vám urobia aj hrušky.

Za pár centov si dokážete vyrobiť z jabĺk a hrušiek účinné masky na tvár. Tú nie len vyživia, ale aj ošetria.

Jablková maska

Jablkovú masku si dokážete pripraviť behom niekoľkých minút a z efektu sa budete tešiť okamžite. Účinná je najmä šťava z tohto ovocia. Tá má protizápalové účinky a navyše pleť rozžiari. A to je presne to o čo sa všemožne usilujete. Nastrúhajte si jabĺčko na jemno a šťavou z neho si potrite tvár. Nechajte pôsobiť 10 – 15 minút. Pokojne si však môžete na tvár naniesť aj jablko samotné. Zvoľte si variantu, ktorá je vám príjemnejšia. Po uplynutí času tvár opláchnite. Už na prvý pohľad bude pleť vypnutá a rozjasnená. Mastná pleť ocení masku, v ktorej skombinujete nastrúhané jabĺčko s ovsenými vločkami. Polovicu jablka nastrúhajte, premiešajte s lyžicou vločiek a nechajte chvíľku odstáť. Vločky jemne napučia a vy si takto pripravenú masku môžete dať na tvár. Opäť stačí, ak ju necháte pôsobiť zhruba 20 minút a opláchnete. Poslednou účinnou kombináciou je jablko, med a pár kvapiek jablčného octu. Všetko zmiešajte, naneste na čistú a suchú pleť a masku ešte prípadne prekryte potravinovou fóliou. Po pätnástich minútach opláchnite.

image

Pripravte si masku na tvár za pár minút v pohodlí domova.

dreamstime

Hrušky

Počas jesene dozrievajú aj hrušky. Tie by ste vďaka ich vitamínom mali mať na tanieri pokiaľ možno čo najčastejšie. No aj v tomto prípade sa vám pleť poďakuje, ak ich nanesiete aj na ňu. Sú bohaté najmä na vitamín C, ale tiež sú v nich zastúpené vitamíny E, K a mnohé ďalšie. Rovnako dobre je na tom toto ovocie aj s obsahom minerálov. Tie, ktoré najviac prospejú vašej pleti sú najmä zinok, meď a draslík. Aj v tomto prípade si môžete masku pripraviť jednoduchým nastrúhaním tohto chutného ovocia, prípadne ho rozmixujte na kašu a takto pridajte na pleť. Hruška vám pomôže v boji proti prvým vráskam. Ak ju však zmiešate s medom a budete ju používať niekoľkokrát do týždňa, efekt uvidíte najmä na pleti, ktorá je mastná.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 18:23