Levanduľa s vašou pleťou urobí hotové zázraky.pexels
StoryEditor

Levanduľový olej, ale aj krém sú povzbudením pre vašu pleť. Ich výroba vám nezaberie viac ako pár minút

13.09.2023, 14:00
Krása a móda

Levanduľa má množstvo pozitívny účinkov na vašu pleť. Možno práve preto sa vo veľkej miere využíva aj v kozmetike. Pôsobí regeneračne nie len na pleť, ale aj vlasy. zjednocuje farbu pleti a dokonca je účinná aj v boji proti prvým vráskam. Ak ju aj náhodou nepestujete, môžete si ju kúpiť za pár eur a vyrobiť si skvelé produkty priamo u vás doma.

Levanduľový olej má všestranné využitie. Práve ten by vám vo vašej kúpeľni rozhodne nemal chýbať.

Levanduľový olej

Levanduľový olej môžete použiť na tvár namiesto nočného krému. Pleť hydratuje a zbaví vás menších či väčších nedokonalostí. Na jeho výrobu budete potrebovať dva deci kvalitného olivového oleja a šálku levanduľových kvetov. Všetko spolu premiešajte a priveďte olej do varu. Akonáhle začne vrieť, znížte teplotu a na miernom ohni nechajte vrieť aspoň 2 – 3 hodinky. Následne olej preceďte do tmavej fľaše a uschovajte na tmavom mieste.

image

Pripravte si levanduľový olej doma.

pexels

Soľ do kúpeľa

Ak vás trápi ekzém či iné kožné ochorenia, levanduľa bude na kožu pôsobiť upokojujúco. Spojte príjemné s užitočným a doprajte si levanduľový kúpeľ. Stačí, ak zmiešate epsómsku soľ s niekoľkými kvapkami levanduľového oleja a polievkovou lyžicou sušených levanduľových kvetov. Túto zmes pridajte do kúpeľa a užívajte si relaxačný a zároveň liečivý kúpeľ. Takáto soľ je aj skvelým darčekom. Stačí, ak budete vrstviť do sklenených pohárov soľ zmiešanú s esenciálnym levanduľovým olejom a kvety levandule.

Levanduľový krém

Domáci levanduľový krém si určite obľúbite. Používať ho môžete denne, ale aj v prípade, že máte s pleťou problémy. Poradí si s akné, s rankami či popáleninami. Aj v tomto prípade je výroba veľmi jednoduchá. Stačiť vám bude kokosový olej v bio kvalite. Nemal by byť tekutý, ani príliš hustý, aby ste do neho bez problémov mohli primiešať levanduľu. Kvetmi rozhodne nešetrite. Na 100 ml oleja použite aspoň 50 gramov levandule. Rozdeľte ju na polovicu a jednu časť podrvte, aby sa z nej uvoľnili látky, ktoré sa budú jednoduchšie vstrebávať do krému a tým pádom budú pôsobiť na pleť v celej svojej sile. Ak do krému pridáte navyše pár kvapiek citrónu, poradí si aj so zhrubnutou kožou na nohách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 10:55