Jablká obsahujú množstvo vitamínov.Shutterstock
StoryEditor

Potrebuje vaša pleť vzpruhu? Detoxikujte ju pomocou týchto potravín

05.09.2023, 08:00
Krása a móda

Vaše telo vám bez pochýb zráta vždy všetky vaše prehrešky. A kde inde by sa to malo odraziť, než na pleti či koži ako takej? Strava má totiž vplyv nie len na zdravie vášho tela, ale aj pleti. Ak teda badáte väčšie či menšie nedokonalosti v podobe akné, suchej pleti, ale tiež mdlých či rozštiepených vlasov a nechtov, je na čase upraviť jedálniček.

Cesnak

Cesnak má len jednu nevýhodu. To, že ste ho jedli budú vedieť všetci naokolo. To by vás však nemalo odradiť od jeho konzumácie. Je to prírodné antibiotikum a práve vďaka tomu si poradí s rôznymi problémami. Aj tými na pleti, ktoré vám znepríjemňujú život. Navyše je bohatý na antioxidanty  a tie pôsobia komplexne.

Špargľa

Špargľa má silné diuretické účinky. Aj vďaka tomu sa toxíny z tela vyplavujú oveľa rýchlejšie. Navyše sa tiež používa pri redukčných diétach, pretože má podobne ako fenikel, málo kalórii a obsahuje množstvo vlákniny, vďaka ktorej ste oveľa dlhšie sýty. Má regeneračné vlastnosti, no to ani zďaleka nie je všetko. Špargľa účinne bojuje proti predčasnému starnutiu nie len pleti samotnej, ale aj organizmu.

Listová zelenina

Listová zelenina ako ľadový šalát, poľníček, mladý špenát sú tiež plné  antioxidantov a vitamínov. Antioxidanty pleť ako aj telo zbavia toxínov a následne jej prostredníctvom vitamínov a minerálov dodajú výživu, ktorú potrebuje. Veľmi dôležitá je aj vláknina, ktorej má listová zelenina dostatok. Aj správne vylučovanie má vplyv na to, ako sa budete cítiť a ako bude vyzerať vaša pleť.

image

Šalát obsahuje množstvo antioxidantov.

pexels

ANKETA
Staráte sa o vašu pleť zodpovedne?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:59