Levanduľový olej pomôže stimulovať rast vlasov.pexels
StoryEditor

Levanduľový olej: Podporí rast vlasov a dokáže si poradiť aj s týmto nepríjemným problémom

08.08.2023, 14:00
Krása a móda

Levanduľa má na pleť blahodarne účinky. Práve preto sa často používa aj v kozmetike. Kým na vašu pleť, telo aj myseľ má upokojujúce účinky, levanduľový olej podporí rast vlasov, no je skvelým pomocníkom aj v boji proti všiam.

Levanduľový olej je cenovo dostupný a v tomto prípade budete mať skutočne veľa muziky za málo peňazí.

Vypnutá pleť

Levanduľový olej môžete použiť aj na aknóznu pleť. Ideálne lokálne na postihnuté miesta. Jeho silné antiseptické účinky pôsobia protizápalovo. Tento voňavý olej pôsobí tiež regeneračne a v neposlednom rade spomaľuje starnutie pleti. Bez obáv si poradí s prvými vráskami.

Krásne vlasy

V prípade, že vás trápia vypadávajúce vlasy, je tu cesta ako samotné vypadávanie nie len zastaviť, ale aj podporiť samotný rast vlasov. Práve levanduľový olej stimuluje vlasové folikuly a vlasy tak budú rásť oveľa rýchlejšie. Je však potrebné si po dobu dvoch týždňov aplikovať olejček do pokožky hlavy. Jemne vmasírujte a nechajte pôsobiť. Už po pár týždňoch budete vidieť, ako vám vyrastajú takzvané baby vlásky.

image

Poradí si aj so všami.

pexels

V boji proti všiam

Je pomerne bežné, že vám deti prinesú zo školy či škôlky prekvapenie v podobe vší. Nepanikárte. Zmiešajte rovnaké množstvo tea tree oleja a levanduľového oleja v oleji, ktorý máte bežne doma. Rozotrite zmes po celej pokožke hlavy v hrubej vrstve. Vlasy si zabaľte do mikroténového vrecka, alebo fólie a nechajte pôsobiť pár hodín. Následne vlasy umyte, pokojne aj šampónom proti všiam, pre zvýšenie efektu. Hlavu poriadne vyčistite pomocou hustého hrebeňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:23