Maska na pery vám poskytne intenzívnu starostlivosť.dreamstime
StoryEditor

Maska na pery je v lete nevyhnutnosť. Oproti balzamu má tieto výhody

03.08.2023, 14:00
Krása a móda

Trápia vás popraskané či suché pery? Alebo len chcete svojim perám dopriať intenzívnejšiu starostlivosť? Potom by vo vašej bežnej rutine okrem balzamu na pery nemala chýbať ani maska. Práve tá ich ešte viac vyživí a budú vďaka nej hladké, jemné a hydratované.

Koža na perách je veľmi jemná a zároveň neustále namáhaná. Teplo, slnko, sucho, ľadové nápoje. To všetko sa odrazí na vašich perách.

Balzam alebo maska?

Balzam, najmä ten s SPF faktorom by mal byť počas leta vašou povinnou výbavou. Pery je potrebné neustále hydratovať aj počas dňa. Balzam však pery zvláčni len na malú chvíľu, pretože ho pomerne rýchlo zlížete pri rozprávaní, pití, či jedení. Na rozdiel od balzamu má maska na pery oveľa pevnejšiu štruktúru, ktorá pery chráni. Vitamíny či účinné látky na perách maska doslova uzamkne a tie budú pod jej vrstvou pôsobiť presne tam, kde sa to od nich očakáva. Navyše ste sami pripravení na to, že pár minút sa jednoducho vyhnete jedlu či nápojom. V ponuke sú tiež masky na pery, ktoré pôsobia počas noci. Pery budú vďaka ním hydratované hneď po prebudení. Dokážu zjemniť pokožku a ošetria aj prípadne malé ranky.

Ako na to?

Ak chcete, aby maska na pery urobila svoju prácu sto percentne, pripravte na ňu aj vaše ústa. V prvom rade si urobte peeling. Ten zbaví jemnú pokožku na perách odumretých častí, vďaka čomu sa vitamíny dostanú hlboko do pier. Následne ich očistíte pomocou tampónu a vlažnej vody. Pery osušte a v hrubšej vrstve naneste masku. Nechajte pôsobiť podľa pokynov na obale. Potom prebytočnú masku vklepkajte pomocou prstov do pier. Na záver pre ešte lepší efekt, použite hydratačný balzam.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 02:12