Melón doprajte nie len vášmu telu, ale aj pleti.dreamstime
StoryEditor

Doprajte vašej pleti melónovú vzpruhu. Ocení ju suchá, ale aj spálená koža

01.08.2023, 08:00
Krása a móda

Melón patrí k najobľúbenejšiemu ovociu počas leta. Alebo k zelenine? Tak či onak, môžete si na ňom pre minimum kalórií pochutnávať bez obáv a navyše to prospeje aj vašej pleti.

Melón obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok. Tie sú prospešné nie len pre vaše telo, ale aj pre pleť.

Hydratácia

V prvom rade je červený melón pre vás fantastickým zdrojom hydratácie. To ocenia najmä tie z vás, ktoré majú problém s dodržiavaním pravidelného pitného režimu. Až 90% melónu totiž tvorí voda. No okrem nej sú v ňom prítomné aj vitamíny A, B6 a C. Tie pokožku nie len rozjasnia, ale tiež ochránia pred slnkom. Treba tiež spomenúť, že obsahuje aminokyseliny a antioxidanty, ktoré pokožku chránia okrem iného aj pred predčasným starnutím a voľnými radikálmi.

Spálená koža

V lete zrejme máte melón v chladničke pomerne často, ak nie aj každý deň. Práve preto môže byť prvou pomocou napríklad aj pri spálenej koži. Stačí si šťavou z neho potrieť postihnuté miesta a nechať pôsobiť aspoň 15 minút. Rovnako účinné sú aj obklady. Tampón, alebo bavlnenú utierku namočte do šťavy z melóna a priložte na spálenú kožu. Po pätnástich minútach opláchnite.

image

Melón je zdrojom vitamínov aj minerálnych látok.

dreamstime

Na akné

Rovnako vám melón pomôže, ak vás trápi akné či akékoľvek vyrážky na tvári. Najlepšie bude, ak melón zmiešate s banánom, ktorý je bohatý na draslík a vitamíny skupiny B. V tenkej vrstve masku naneste na pleť a počkajte, kým zaschne. Táto kombinácia pleť zvláčni, no tiež zabráni šíreniu zápalov.

Pigmentové škvrny

Výťažok z melónu sa často používa aj v kozmetike. Poradí si aj s pigmentovými škvrnami, ktoré trápia počas leta mnoho žien, ale aj mužov. Ak k týmto nešťastníkom patríte aj vy, poobzerajte sa po produktoch, ktoré červený melón obsahujú. Rovnako môže vyskúšať dužinu z melónu nanášať pravidelne, každý deň na škvrny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:01