Dlhé vlasy potrebujú dôkladnú a pravidelnú starostlivosť.dreamstime
StoryEditor

Túžite po dlhých vlasoch? Pomôže vám odvar z ryže, ale aj ich správne umývanie

25.07.2023, 14:00
Krása a móda

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. A kým niekto má predispozície na to, aby mal dlhú a hustý hrivu, iným toto dopriate nebolo. No aj vďaka správnej starostlivosti viete ovplyvniť nie len kvalitu, ale aj rast vlasov.

Pozor na toto

Neverili by ste, ale aj samotné doplnky do vlasov, akými sú gumičky či štipce, respektíve materiály z ktorých sú vyrobené, nechajú na vlasoch nežiadúce stopy. Ideálne sú preto hodvábne či špirálové gumičky. Hlavne nech na nich nie sú žiadne kovové spoje, ktoré vlasy poškodzujú. Čo by ste mali mať pravidelne v kalendári je aj návšteva kaderníctva. Každé 3 – 4 mesiace, podľa potreby, by ste si mali nechať podstrihnúť končeky. Zabránite tak tomu, aby sa vlas štiepil po celej jeho dĺžke.

Podporte rast

Dlhé vlasy ocenia produkty s keratínom, vďaka ktorým budú hladké a nebudú sa krepovatieť. Rovnako masky na vlasy a z času na čas napríklad zábal z ricínového oleja, ktorý podporí rast vlasov. S tým vám tiež pomôže ryžová voda. Jej príprava je jednoduchá a ak si vlasy touto tekutinou budete umývať pravidelne, už po pár mesiacoch sa môžete tešiť z niekoľkých centimetrov navyše. Väčšiu šálku ryže zalejte troj násobným množstvom vody a varte zhruba 20 minút. Následne ryžu sceďte a vodu si odložte. V chlade vám vydrží týždeň. Každé umytie vlasov ukončíte práve opláchnutím ryžovým odvarom, nechajte pôsobiť desať minút a následne vlasy opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 09:23