Neverte týmto mýtom. Zbytočne si totiž uškodíte.dreamstime
StoryEditor

Veríte týmto mýtom aj vy? Dajte si pozor, dokážu totiž vo veľkom ovplyvniť vašu krásu

12.07.2023, 19:00
Krása a móda

Niektorí tvrdia jedno, iní naopak druhé. V súčasnej dobe je ťažké rozoznať, ktoré rady a tipy sú v starostlivosti o pleť pre vás tie najlepšie, no jedno je viac než isté. Existujú mýty, ktorým mnohé z vás veria, no pre vašu pleť vôbec nie sú dobré. Pozrite sa, ktorých z nich sa držíte aj vy.

Viete, ako by ste sa mali starať o svoju pleť? Ak áno, rovnako tak by ste mali vedieť, čo všetko môže ovplyvniť jej dokonalý vzhľad. Existujú totiž mýty, ktorým dodnes veria mnohé z vás, no pravdepodobne si neuvedomujete, ako vašej pleti škodia. Pozrite sa, na ktoré najväčšie mýty by ste si mali dať pozor.

Nevadí, ak si raz za čas nevyčistím tvár

Ak veríte tomuto mýtu, je viac než možné, že v budúcnosti budete mať s pleťou veľké problémy. Veď predsa, takmer každý deň na ňu nanášate množstvo kozmetických produktov, ktoré by mali na vašej tvári vydržať čo najdlhšie. Ak ich však večer nezmyjete, často vás môže trápiť nepekné akné a skoré starnutie pokožky. No pozor, umyť si tvár vodou nestačí.

SPF by som mala používať len na dovolenke

Lož. Opaľovací nie je navrhnutý len na opaľovanie, ale predovšetkým na každodennú ochranu vašej pokožky. Ak ho nebudete používať pravidelne, slnečné žiarenie spôsobí suchosť, tvorbu vrások či pigmentáciu. Áno, zo slnka získava vaša pleť vitamín D, no omnoho menej jej budú škodiť jeho lúče, ak budete pravidelne používať opaľovací krém.

Na starostlivosť o pleť potrebujem veľa peňazí

Je síce pravda, že niektoré kozmetické produkty stoja o čosi viac peňazí, no mali by ste si uvedomiť jedno. Čim viac pozornosti a starostlivosti budete venovať svojej pleti, tým menej produktov budete v budúcnosti potrebovať.

Tvár stačí čistiť iba večer

Áno, počas dňa sa vám na tvári nehromadia nečistoty a baktérie, ktoré je potrebné večer aj spolu s mejkapom odstrániť, no neznamená to, že ráno po zobudení je vaša pleť stále čistá. Za noc sa totiž na nej usadzuje prach a špina, ktorá spôsobuje upchaté póry a nepekné vyrážky. Práve z tohto dôvodu by ste si ju mali čistiť aj ráno.

Mastnú pleť nemusím hydratovať

Ak máte mastnú pleť, neznamená to, že nepotrebujete hydratáciu. Možno ste to nevedeli, no mastnota na pleti sa vytvára väčšinou vtedy, keď potrebuje hydratáciu kvôli nedostatočnej ochrane. Skúste si preto pri ďalšej skincare rutine zaobstarať vhodný hydratačný krém pre váš typ pleti.  

Kozmetické produkty nemusím čistiť

Mali by ste vedieť, že za množstvom problémov, ktoré vás trápia, sa môžu skrývať nevyčistené kozmetické produkty. Patria sem predovšetkým štetce, hubky, ale aj očné tiene či rúže. Ak ich nebudete pravidelne čistiť, vytvoríte na nich skvelú pôdu pre vznik baktérii.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 22:33