Vytvarujte si spolu s nami dokonalé obočie.dreamstime
StoryEditor

Za dokonalým obočím sa skrýva správny tvar: Hodí sa k vašej tvári zakrivené, rovné či hrubé?

05.07.2023, 17:00
Krása a móda

Dokonalé obočie dodá vzhľadu vašej tváre ten správny šmrnc. Kedysi bolo populárne tenké a úzke, no dnes je v obľube prirodzenosť a hustota. Ak neviete, aký tvar sa vám najviac hodí, nemusíte chodiť ku kozmetičke. Stačí, ak si ho vyberiete podľa typu vašej tváre.

Každej z nás sa hodí niečo iné. Inak tomu nie je ani pri tvare obočia, ktoré si zaslúži rovnakú pozornosť ako iné časti tváre. Síce je populárne najmä prirodzené a husté obočie, no tento tvar nemusí svedčať každej. Ako teda zistiť, čo bude pre vás najlepšie? Stačí ak budete poznať typ vašej tváre a potom na nej vytvarujete ten správny tvar. Jednoduché, nie? Tak poďme na to.

Okrúhla tvár

Ak máte okrúhlu tvár a široké líca najideálnejšie pre vás bude ostré, šikmé obočie, ktoré zvýrazní črty na vašej tvári. Vyvarujte sa však úzkemu obočiu, ktoré by mohlo zbytočne zväčšiť tvár. To sa hodí len menšej okrúhlej tvári.

Oválna tvár

Oválna tvár je široká najmä v oblasti lícnych kostí a pripomína tvar vajíčka. Ak máte tento typ tváre aj vy, nad tvarom obočia sa nemusíte veľmi zamýšľať. Pristane vám totiž všetko.  

Tvár v tvare srdca

Úzka čeľusť a široké čelo. Reč je o tvári v tvare srdca, ktorej sa skvele hodí obočie s mäkkým oblúkom a plnou hrúbkou. Zabudnite však na prílišnú hustotu a radšej zvoľte tenší tvar.

Hranatá tvár

Ak máte hranatú tvár, šírka vášho čela a čeľuste je takmer rovnaká. V tomto prípade by ste to mali staviť na obočie so zakriveným oblúkom, ktoré dokáže pretiahnuť celkový vzhľad tváre a zjemniť hrany.

Tvár v tvare diamantu

Tak ako diamant, aj vaša tvár je úzka na brade, široká na lícach a mierne užšia na čele. K takémuto diamantovému vzhľadu sa skvele hodí zakrivené obočie, ktoré rozšíri čelo a vyváži šírku lícnych kostí.

Podlhovastá tvár

Podlhovastá tvár pôsobí úzko, a preto jej treba dodať mäkké a rovné oblúky, ktoré ju môžu o čosi viac rozšíriť. Hodiť sa vám však môže aj rovné obočie, ktoré má jemne zakrivený koniec a hrubé obočie naopak rozšíri čelo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 03:11