Časté používanie vodeodolnej špirály dá vašim mihalniciam poriadne zabrať.dreamstime
StoryEditor

Za časté používanie vodeodolnej špirály môžu vaše mihalnice zaplatiť privysokú „daň“. Prečo tak škodí?

03.07.2023, 08:00
Krása a móda

Niektoré dámy chcú byť upravené non stop a to aj počas dovolenky či pobytu pri vode. Špirála na oči patrí u väčšiny z nich k povinnej výbave a keď už nič iné, aspoň oči dostanú vďaka nej úplne iný výraz. Bežné maskary vymieňate za tie vodeodolné vďaka ktorým vyzeráte tip – top počas celého dňa. No časté používanie týchto odolných produktov si môže napokon vypýtať vysokú daň.

Niektoré produkty vám síce uľahčia život, no ich príliš časté používanie vám z dlhodobého hľadiska len škodí.

Bez starostí

Vodeodolné špirály sú jednoznačne geniálny výmysel. Vďaka ním ste upravené kedykoľvek, kdekoľvek a za akýchkoľvek okolností. Neprekvapí vás horúce počasie a pot, ani dážď, ba dokonca sa môžete potápať a kúpať a vaše oči sú stále výrazné a nalíčené. No nie je všetko také ružové ako sa na prvý pohľad zdá.

image

Klasická špirála v niektorých prípadoch neposkytne veľký komfort.

pexels

Toto škodí

Zrejme vám je jasné, že špirála ktorá toho toľko vydrží musí mať oproti tej klasickej aj úplne iné zloženie. A práve tu nastáva ten problém. Ak ju použijete z času na čas, nič sa nedeje. Ak ju však budete používať denne, alebo ňou dokonca nahradíte svoju doterajšiu maskaru, pre vaše mihalnice je to obrovská záťaž. Nie len že ich dehydratuje, ale aj oslabuje. Sú oveľa citlivejšie, jemnejšie a náchylné na lámanie.

Buďte opatrné

Na čo si dávajte obzvlášť veľký pozor je odličovanie. Práve tu mnoho žien robí základnú chybu. Všetko chcú mať rýchlo za sebou a mejkapu či špirály sa zbavujú neopatrne a doslova „hala – bala“. Najmä pri očiach buďte nie len jemné, ale aj precízne. Vodeodolnú špirálu najlepšie odstránite pomocou dvojfázového odličovača, ktorý nanesiete na tampón. Priložte na oko, nechajte pár sekúnd pôsobiť aby špirála „navlhla“ a následne šetrnými pohybmi smerom zhora dole odstráňte maskaru. Oči dočistíte vodou, prípadne gélovými či penovými prípravkami. A nezabudnite na regeneráciu. Okrem sér na mihalnice vám skvelú výživu poskytne aj ricínový olej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 16:13