Bobkový list nájde svoje využitie aj v kuchyni.pexels
StoryEditor

Bobkový list nájde svoje využitie nie len v kuchyni, ale aj v kúpeľni. S týmto vám dokáže pomôcť

01.07.2023, 13:00
Krása a móda

Bobkový list zrejme nechýba v kuchyni žiadnej gazdinky. No ak si myslíte že tu jeho funkcia končí, tak rozhodne nie. Ak ho začnete používať nie len pri dochucovaní jedál, ale aj v kúpeľni, je zárukou lesklých vlasov a žiarivej, zdravej pleti.

Nie je nutné siahať vždy po drahých značkových produktoch. Niekedy pre vás rovnakú službu urobia veci, ktoré máte bežne v kuchyni a nestoja viac než pár centov.

Vlasy

Akonáhle vlasy stratia lesk, pôsobia fádne až mdlo. Pravidelná starostlivosť a hydratácia by mali zabezpečiť vzhľad vlasov po ktorom túži každá žena. No ako ho dosiahnuť bez toho, aby ste museli utrácať desiatky eur za vlasovú kozmetiku, ktorá aj tak nie vždy splní to čo sľubuje? Bobkový list, respektíve odvar z neho si nájde v starostlivosti o vlasy všestranné využitie. Stačí ak 10 lístkov tohto korenia povaríte vo vode a odvarom z neho si opláchnete vlasy na záver po ich umytí. Nič viac už nie je treba. Rovnako vám tento odvar pomôže zabojovať aj proti lupinám. Tu však máme ešte jeden tip pre tých, ktorých trápi nadmerná tvorba lupín. Pripravte si výživnú masku na vlasy a pokožku hlavy zmiešaním jogurtu s vysokým obsahom tuku a rozdrvenými desiatimi kusmi bobkových listov. Naneste na pokožku hlavy, prikryte fóliou a nechajte pôsobiť 30 minút. Následne opláchnite. Táto maska pôsobí na kožu upokojujúco, čiže ju môžete použiť aj v prípade, že máte na pokožke vyrážky či malé ranky.

image

Vďaka odvaru z bobkových listov budete mať krásne, lesklé vlasy.

pexels

Tvár

Rovnaký odvar ako v predošlom prípade môžete použiť aj na tvár. Protizápalové účinky oceníte dokonca v prípade aknóznej pleti. Na čo však odvar pôsobí ešte účinnejšie sú pigmentové škvrny. Tie počas leta nie sú ničím výnimočným a dokážu poriadne znepríjemniť život. Potierajte si výluhom miesta dvakrát za deň a nepekné stopy po slnku už viac nebudú mať šancu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:05