Každý typ pleti vyžaduje špecifickú starostlivosť a pozornosť.
StoryEditor

Pleťová starostlivosť na mieru: Zvoľte produkty podľa vášho typu pleti

28.06.2023, 11:22
Krása a móda

Aby ste mohli svojej pleti poskytnúť tú najlepšiu starostlivosť, je potrebné v prvom rade vedieť, aký typ máte. Je normálna, suchá, mastná, zmiešaná? Navyše typ pleti sa počas života môže zmeniť, čo závisí nielen od veku a s ním spojených hormonálnych zmien, ale aj od životného štýlu a prostredia, v ktorom žijeme.

Každý typ pleti vyžaduje špecifickú starostlivosť a pozornosť. Určiť typ pleti nemusí byť vždy úplne jednoduché. Vždy je potrebné zohľadniť všetky jej vlastnosti. Až potom zvoľte čistiace a ošetrujúce produkty. Máme pre vás manuál, ako na to.

Normálna pleť

Je pružná, jemná a na prvý pohľad vyzerá zdravo. Tým pádom nie je potrebné riešiť problémy s podráždením či rozšírenými pórmi. To ale neznamená, že nie je potrebné sa o pleť starať. Jedine tak si udržíte vzhľad svojej pleti zdravý, prirodzený a mladistvý. Pamätajte preto na čistenie, ale aj hydratáciu.

Suchá pleť

Suchá pleť býva na dotyk drsná a na jej povrchu sa tvoria drobné šupinky. To je spôsobené nedostatkom hydratácie a lipidov v pleti. Pokožka je napätá, menej pružná a môže byť aj podráždená. Suchá pokožka býva obvykle tiež citlivá. Je to dané tým, že má celkovo oslabenú ochrannú bariéru a viac reaguje na vonkajšie či vnútorné vplyvy, ako je napríklad vonkajšia teplota, slnečné žiarenie či stres. Potom je napätá, začervenaná a môže svrbieť či páliť. Suchá a citlivá pokožka potrebujú špeciálnu starostlivosť, ktorá zaistí posilnenie prirodzenej ochrannej vrstvy, ale zároveň aj hydratáciu a upokojenie.

Zmiešaná pleť

Pod týmto označením sa skrýva najčastejší typ pleti, ktorý kombinuje suchú a mastnú pokožku. Nadmerná produkcia mazu je pritom najmä v tzv. T-zóne, čo je čelo, nos a brada, kde sa pleť leskne a tvoria sa na nej často nedokonalosti. Naopak, líca bývajú normálne až suché. V prípade, že máte zmiešanú pleť, mali by ste siahnuť po produktoch, ktoré ju hydratujú, a zároveň sa starajú o problematické miesta.

V každom prípade čistenie je základ pre každý typ. Ak zanedbávate tento krok, nikdy sa nedopracujete k bezchybnej pokožke. Vždy vás budú trápiť rôzne nedokonalosti.

Naše typy, ktoré vám pomôžu dôkladne vyčistiť tvár:

image

Osviežujúcej čistiacej pleťovej vody pre norálnu pleť.

image

Ošetrujúca čistiaca pleťová voda pre suchú pleť.

image

Osviežujúce čistiace pleťové náplasti.

image

Upokojujúca micelárna voda pre citlivú pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:36