Doprajte svojej pleti tú najlepšiu starostlivosť.dreamstime
StoryEditor

Päť pravidiel pre dokonalú pleť, ktoré by mala dodržiavať každá z vás

13.06.2023, 17:00
Krása a móda

Venujete svojej pleti dostatok pozornosti? Myli by ste, inak si totiž môžete spôsobiť zbytočné problémy. Nielenže vás môže trápiť predčasné starnutie, ale aj nadmerné akné či suchosť. Aby bola vaša pleť naozaj dokonalá v akomkoľvek veku, pripravili sme si pre vás päť pravidiel, podľa ktorých by ste sa pri starostlivosti o pleť mali riadiť.

Tak, ako sa staráte o rodinu, prácu či poriadok v domácnosti, takisto by ste sa mali starať aj o svoju pleť. Veď predsa, každá z vás si zaslúži aspoň raz za deň chvíľku pre seba, ktorú môžete venovať napríklad vašej pleti. Ak sa o ňu totiž nebudete dostatočne starať, nečudujte sa, ak sa vám na tvári objavia nepekné vrásky, pigmentové škvrny či bolestivé akné. Pre dokonalú a zdravú pokožku stačí dodržiavať niekoľko pravidiel, ktoré jej zabezpečia tú najlepšiu starostlivosť.

Čistenie a odličovanie

Základom pri starostlivosti o pleť je nepochybne pravidelné čistenie a dostatočné odličovanie. Nestačí však len zbaviť sa mejkapu pomocou tampónu a odličovacieho produktu. Pleť by ste si mali čistiť večer aj ráno, aby ste odstránili všetok nahromadení pot a škodliviny usadené v póroch. Pri čistení pleti je dôležitý aj postup. Vždy smerujte od stredu smerom von a späť, používajte krúživé pohyby a odličujte si tvár dovtedy, dokým tampón nie je úplne čistý.

Rozmaznávajte svoju pleť

Možno si poviete, že sa o svoju pleť staráte dostatočne a tak nepotrebujete navštevovať kozmetický salón. Mali by ste si však uvedomiť, že raz za čas vám takéto ošetrenie rozhodne nezaškodí. Nielenže si oddýchnete, ale rozmaznáte svoju pleť ako nikdy predtým.

image

Vaša pleť si zaslúži správnu kozmetiku a pravidelnú starostlivosť.

dreamstime

Správne zvolené produkty

Používate správne kozmetické produkty? Ak nie, mali by ste si nechať poradiť od odborníka a následne si zaobstarať to, čo bude vašej pokožke najviac vyhovovať. Prihliadať by ste mali najmä na vek, ročné obdobie, ale aj fyzické a psychické rozpoloženie. Jednoducho, či už je vaša pleť suchá, mastná alebo naopak plná akné, doprajte jej to, čo najviac potrebuje.

Dôležitá hydratácia

Pokožku by ste mali mať hydratovanú v každom ročnom období. Okrem pitia čistej vody by ste si však mali zaobstarať aj nočný hydratačný a regeneračný krém či sérum, ktoré môže byť v tomto ohľade skvelým pomocníkom. Zabúdať by ste nemali ani na zdravú stravu, ktorá takisto zaručí bezchybný vzhľad vašej pleti.

Pleťové masky

Ak nemáte čas chodiť ku kozmetičke alebo nechcete príliš veľa investovať do predražených produktov, môžete si vyrobiť domáce masky na tvár. Tie vám pomôžu so starnutím, nečistotami, akné a pigmentovými škvrnami. Vyrobiť si môžete napríklad ílovú, medovú, uhorkovú, kokosovú alebo jogurtovú masku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 15:44