Začnite pravidelne piť kokosovú vodu a zbavte sa akné, vrások či jaziev.dreamstime
StoryEditor

Účinky kokosovej vody sú neuveriteľné: Spevní, hydratuje, vyživí a omladí pleť

10.06.2023, 19:00
Krása a móda

Kokosová voda dokáže pomôcť s veľkým množstvom zdravotných problémov. Nielenže posilňuje kosti, znižuje hladinu cukru v krvi, ale vylieči opicu a zlepší trávenie. Dokonca je skvelá aj pri starostlivosti opleť. Vašu pokožku spevní, hydratuje, vyživí a omladí. Pozrite sa, ako môžete jej účinky využiť pri vašej skincare rutine.

Možno ste to nevedeli, no kokosovú vodu môžete využiť aj pri starostlivosti o pleť. Tento prírodný nápoj totiž dokáže vašu pokožku vyživiť, zvlhčiť a omladiť. Keďže obsahuje telu prospešné cukry, vitamíny, minerály, rastlinné hormóny a aminokyseliny, je schopná pomôcť s veľkým množstvom problémov. Pozrite sa, aké účinky má na vašu pokožku.

Prírodný liek proti starnutiu

Kokosová voda je predovšetkým účinná na nepekné, začervenané, opuchnuté a bolestivé vyrážky. Okrem toho dokáže udržať vašu pokožku hydratovanú, čím zabraňuje strate vlhkosti a vzniku suchosti. Jej účinky ocenia najmä dámy, ktorých začínajú trápiť prvé známky starnutia. Ak ju začnete piť pravidelne, môžete zabrániť oxidačnému poškodeniu, spomaliť starnutie buniek, ochránite pleť pred UV žiarením, podporíte tvorbu kolagénu, zbavíte sa vrások a spevníte pokožku. Keďže kokosová voda obsahuje vitamín C a kyselinu laurovú, často sa používa aj na liečbu rán či jaziev. Ak sa ju rozhodnete zaradiť do vašej skincare rutiny, môžete tak urobiť prostredníctvom niekoľkých spôsobov.

Vyživte pleť zvnútra aj zvonka

Ak túžite po krásnej, zdravej a pevnej pokožke, mali by ste začať pravidelne piť kokosovú vodu. Pridať ju môžete aj do vašich obľúbených nápojov, jedál či iných pokrmov. Síce nájdete v obchodoch množstvo kozmetických produktov s obsahom kokosovej vody, omnoho lepšie bude, ak si ju vyrobíte samy doma. V tom prípade ju môžete využiť aj ako masku na tvár, toner, čistiaci prostriedok alebo rozprašovač. Najlepšie na nej je, že ju nemusíte využívať samostatne. Pridať k nej môžete ďalšie liečivé prísady, ako je napríklad med či aloe vera, ktoré podporia hydratáciu.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:13