Pravidelné masáže dokážu zázraky.pexels
StoryEditor

Zbavte sa krémov ktoré nefungujú. Proti celulitíde zabojujete týmito zbraňami

05.06.2023, 14:00
Krása a móda

Kto by počas leta netúžil mať pevnú hladkú pokožku? Veď ju denne vystavujete v krátkych kúskoch oblečenia a celulitída žiadne žene na sebavedomí nepridá. Nerobte si z nej žiadne vrásky, trápi viac než 90% žien, no ak predsa len chcete proti nej použiť pár účinných zbraní, nech sa páči, tieto zvládnete aj z pohodlia svojho domova.

Pri redukcii celulitídy nezabudnite na pravidlo, že všetko so všetkým súvisí a žiadané výsledky sa dostavia len vtedy, ak budete dôslední.

Životný štýl

V prvom rade by ste si mali posvietiť na váš životný štýl a vzdať sa niektorých zlozvykov ktoré stav vašej pokožky len zhoršujú. Fajčenie, pravidelná konzumácia alkoholu, pitie sladených nápoj, prejedanie sa, jedálniček bohatý na sladkosti a tiež príliš slané jedlá a samozrejme nedostatok pohybu. Toto všetko sú veci ktoré tvorbu celulitídy podporujú a vy by ste preto mali niektoré zo svojich návykov čo najrýchlejšie zmeniť.

Pitný režim

Pitný režim je to najmenej náročné čo by ste pre kvalitu svojej pokožky a tiež pre zdravie mali urobiť. A pritom ho stále mnoho ľudí podceňuje...pite aspoň 2 – 3 litre tekutín denne. Ideálne čistú vodu prípadne neochutené čaje a minerálne vody.

Masáž

Nemusíte platiť za drahé masáže v salónoch, hoci lymfatická masáž pod vedením odborníka by vám z času na čas rozhodne prospela. Masáž si môžete robiť aj sami doma rôznymi masážnymi rukavicami, ale tiež pomôckami akými je napríklad kameň gua sha. Ten majú veľa žien doma a používajú ho predovšetkým na tvár. No veľké zmeny môžete dosiahnuť aj masírovaním pokožky na nohách. Práve vďaka tejto masáži sa zvýši prietok krvi a podporuje odvádzanie nahromadených škodlivých látok z pokožky. Veľmi podobne pôsobí aj peeling vďaka ktorému ostane koža prekrvená a navyše hladká. Akékoľvek masáže týchto problematických partií stimulujú nie len krvný obeh, ale aj lymfatický systém. Zbavujú pokožku toxínov a tiež prebytočnej vody ktoré stav celulitídy len zhoršujú.

image

Pomôžu vám produkty s obsahom kofeínu aj peeling.

pexels

Správny výber produktov

Neverte všetkým krémom a gélom ktoré vám garantujú hladkú kožku bez celulitídy už po niekoľkých použitiach. Ak by ste si však predsa len mali vyberať, stavte na produkty bohaté na kofeín. Ten s vašou pokožkou dokáže naozaj skutočné zázraky. Dostáva sa hlboko do kože a v nej pôsobí ako zaručený odbúravač tukov. Stavte na čistý kávový olej. Ten vás dovedie k žiadaným výsledkom už o pár týždňov a ako bonus vás zbaví aj niekoľkých centimetrov v kritických oblastiach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:40