Nebojte sa ani vzorov.pexels
StoryEditor

Sako: Kúsok, ktorý vám vo vašom šatníku nesmie chýbať. Takto ho môžete nosiť

29.05.2023, 10:00
Krása a móda

Aj vy pravidelne stojíte pred plnou skriňou vecí, no ste bezradné, pretože si nemáte čo obliecť? Mali by ste si šatník doplniť o pár kúskov ktoré vás zachránia práve v situáciách ako je táto. Saká sú presne tým čo váš šatník aj vy potrebujete. Či už stavíte na neutrálne farby a klasické strihy, alebo naopak siahnete po niečom odvážnejšom, ak budete mať v skrini kvalitné sako, vždy budete mať čo na seba.

Možností ako sako nosiť a s čím ho kombinovať je viac než dosť. Chcete byť elegantná, alebo sa práve potrebujete cítiť pohodlne? Sako je vhodné na každú príležitosť.

Klasika

Ak by ste mali mať v šatníku len jedno sako, mali by ste staviť na klasiku v podobe čierneho, hnedého alebo béžového saka. Tieto farby sú univerzálne a perfektne sa kombinujú s takmer všetkým. Či už potrebujete vyzerať elegantne a sako skombinovať s nohavicami a vysokými topánkami, alebo naopak budete chcieť vyčarovať pohodlný outfit ku ktorému doplníte tenisky.

image

Bielou a béžovou nič nepokazíte.

pexels

S džínsami

Jednou z nesmrteľných a šik kombinácii je sako a džínsy. Toto duo spolu dokonale ladí a okrem toho, že budete vyzerať šik, budete sa cítiť absolútne pohodlne. Je na vás, či si k saku oblečiete košeľu, top, alebo len obyčajné bavlnené tričko.

image

Sako a džínsy sú nesmrteľná kombinácia.

dreamstime

Strih

Kúpte si sako v ktorom sa cítite pohodlne vy. Zabudnite na trendy. Ak jednoducho v oversize saku nie ste sama sebou, siahnite po strihoch ktoré viac lichotia vašej postave. Skrátené strihy, dlhé saká, saká s dlhými rukávmi, ale aj tie s trojštvrťovými. Nosia sa všetky a neexistujú žiadne obmedzenia.

image

Okrem klasických strihov sa nebráňte ani tým menej štandardným.

pexels

Materiály

Aj čo sa materiálov týka, rozhodne si vyberiete. Ak chcete sako ktoré plánujete nosiť ako vrchný odev počas chladnejších dní, máte na výber saká z hrubších materiálov, ktoré sú podšité.  Tenšie podšité saká môžete nosiť celoročne. Na leto si vyberajte jemné, ľahké napríklad aj ľanové saká, ktoré vám poskytnú ochranu pred slnkom, no nebude vám v nich horúco.

Farby

Ak ste podľahli kúzlu sák a niektoré v univerzálnej farbe už máte, potom sa nebojte ísť aj do odvážnejších farieb. V móde sú pastelové ale aj výrazné farby. Bledo modrá či bledo ružová sa dajú tiež skvele kombinovať. Pokojne siahnite aj po vzoroch či prúžkoch. Najmä v lete týmito kúskami nič nepokazíte.

image

Nebojte sa siahnuť aj po farbách.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:51