Domáce farbenie môže dopadnúť rôzne.dreamstime
StoryEditor

Farbíte si vlasy v pohodlí domova? Nedopustite sa týchto chýb!

11.05.2023, 14:00
Krása a móda

Tak ako strihanie, aj farbenie vlasov by ste mali nechať v prvom rade na profesionálov. Ak však predsa len musíte pristúpiť na farbenie vlasov v domácom prostredí, vyvarujte sa chýb, ktoré by mohli napáchať viac škody ako osohu.

Fľaky

Domáce farbenie nie je žiadna veda pokiaľ volíte farbu ktorá je plus mínus príbuzná tej vašej. Vtedy sa odpustia aj nejaké tie nezrovnalosti, ktoré sú len veľmi ťažko viditeľné. Ak však siahate po úplne iných farebných odtieňoch, bude to chcieť aj oveľa väčšiu precíznosť. V tomto prípade je ideálne poprosiť partnera či kamarátku, aby vám s tým pomohli. Najmä zadná časť vlasov môže skončiť katastrofou.

Až po troch dňoch

Aby vám farba na vlasoch držala čo najdlhšie, najbližšie umývanie vlasov by malo nasledovať až tri až štyri dni po farbení. Zároveň by starostlivosť o vlasy mala obsahovať produkty ktoré sú určené na farbené vlasy. Farba vďaka ním zostane vo vlasoch oveľa dlhšie fixovaná a zároveň tieto produkty poskytujú vlasom aj hydratáciu ktorá je po takomto zásahu obzvlášť potrebná.

Alergie

Len si spomeňte, koľkokrát ste si urobili test na alergiu? Aj toto je to, čo pri domácom farbení väčšina z vás podceňuje. Ak si teda idete farbiť vlasy po prvýkrát sama, nezabudnite si urobiť test na alergiu. Toto by mali absolvovať rozhodne všetci tí, ktorí nejakými alergiami už trpia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. október 2024 19:23