Pleti postačí málo na to, aby vyzerala sviežo.pexels
StoryEditor

Líčenie nemusí trvať celú večnosť. Na to aby ste vyzerali tip-top vám postačí päť minút

31.03.2023, 15:00
Krása a móda

Byť upravená nie je až také zložité. Vôbec nepotrebujete ráno pol hodinu stráviť pred zrkadlom. Úplne vám bude stačiť päť minút a z domu vyrazíte nalíčená a budete sa cítiť fantasticky počas celého dňa.

Na to, aby ste počas bežného dňa vyzerali tip-top vôbec nebudete potrebovať desiatky šminiek. Úplne vám postačí týchto pár kusov.

Svieža pleť

Svieža a zdravá pleť vôbec nepotrebuje toho tak veľa, ako by ste si mysleli. Svoju starostlivosť začnite tým, že sa o pleť budete pravidelne a dobre starať. Ráno začnite bežnou rutinou. Pod krém nezabudnite dať kvalitné sérum na rozjasnenie pleti, pokračujte hydratačným krémom a nezabudnite na krém s SPF faktorom. A začíname s mejkapom.

Pleť

Ak vaša pleť potrebuje zjednotiť tón, alebo zakryť nejaké nedokonalosti vrátane kruhov pod očami, použite mejkap, BB krém, alebo korektor. Ak máte zdravú pleť, nechajte ju bez mejkapu. Je to len sila zvyku a aj takáto pleť môže vyzerať sviežo a pekne. Okolie oči rozžiarite korektorom, ktorý pomocou prstov vklepkáte pod oči, vďaka čomu zredukujte viditeľnosť kruhov pod očami. Na líca naneste trošku lícenky a highlighteru, ktoré pleti dodajú správnu farbu.

image

Pomocou korektoru zakryte menšie nedokonalosti.

pexels

Oči

Ani vaše oči nemusia byť každý deň pod nánosmi tieňov. Najmä, keď hrá čas proti vám. Výrazné líčenie si nechajte na výnimočné príležitosti. Na bežné dni im úplne postačí špirála, prípadne nenápadná linka. Aby ste si to aj v tomto smere uľahčili, použite namiesto čiernej linky hnedú. Čierna si vyžaduje nie len poriadny kus zručnosti, ale aj precíznosti, pretože na nej vidno každé zaváhanie. S hnedou ceruzkou je to o niečo jednoduchšie a ak aj nebude dokonalá, môžete ju pokojne aj pomocou prstov rozotrieť do stratena. Nezabudnite si prečesať obočie, ak to potrebuje použite na jeho zvýraznenie ceruzku, alebo tieň a mejkap je hotový.

Lesk

Lesk na pery či jemný rúž je pomyselnou čerešničkou na torte. Ak si ho však nestíhate naniesť doma, pokojne to zvládnete aj vo výťahu. V každom prípade jemný lesk si každá žena vie naniesť aj bez zrkadla, čiže v tomto smere naozaj čas strácať nebudete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:32