Pri nanášaní nezabudnite na lícne kosti.dreamstime
StoryEditor

Highlighter: Rozjasní pleť, zúži nos a dodá perám objem. Triky ako ho správne používať!

27.03.2023, 10:00
Krása a móda

Po krásnej rozjasnenej pleti túži každá z nás. Niet sa čo čudovať, veď takáto pleť vyzerá nie len sviežo, ale aj zdravo. No mejkap v tomto prípade nestačí. Pomyselnou bodkou je v tomto prípade highlighter, ktorý pleť rozjasní a dokonca dokáže niektoré partie podčiarknuť a iné dokonca opticky zúžiť.

Ak neviete ako na to, vyberte sa do predajní s kozmetikou a oslovte ochotné mejkap artistky, ktoré vám poradia aký odtieň je pre vás ten najlepší, prípadne aké triky si vyžaduje práve vaša tvár. Ale zvládnete to aj samé vďaka týmto tipom.

Prvý krok

Predtým, než vôbec začnete s líčením by ste mali dbať na to, aby bola vaša pleť čistá a poriadne hydratovaná. Medzi jednotlivými krokmi si doprajte pár minút, aby konkrétne produkty vsiakli do pokožky a aby sa vám netvorili nepekné žmolky. Začnite hydratačným sérom, následne použite krém a nezabudnite ani na krém s SPF faktorom. Až potom použite mejkap, prípadne BB krém, pomocou ktorých dáte pleti jednotný tón. Ak však vaša pleť mejkap nepotrebuje, alebo ho nepoužívate, neznamená to, že by ste mali dať stopku aj highlighterom. Práve naopak.

Výber highlighteru

Na trhu nájdete množstvo highlighterov a ak sa rozhodnete vyberať sama, držte sa základného pravidla a to, aby bol rozjasňovač aspoň o odtieň svetlejší ako vaša pleť. Na veľmi bledej pleti najviac vynikne highlighter v studených tónoch. Pokojne siahnite po tých s bledo ružovým nádychom, alebo tónmi do strieborna. Pokiaľ ste skôr snedší typ, potom vašej pleti budú lichotiť zlatisté tóny. Tým z vás, ktoré majú vyslovene hnedú pleť či už prirodzene, alebo napríklad v lete vďaka opaľovaniu zas najlepšiu službu urobia bronzovo – medené farby na ich pleti.

image

Správny odtieň si vyberte podľa typu pleti.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:14