Krém na oči by mal byť vo vašej bežnej výbave.dreamstime
StoryEditor

Očný krém nie je zbytočný. Toto sú dôvody prečo by ste ho mali používať!

11.03.2023, 15:00
Krása a móda

Niektoré produkty vo vašej kúpeľni by sa pokojne dali nazvať zbytočnými. Aj v tomto smere by ste mali staviť na minimalizmus. No naopak, niektoré produkty nielen že nie sú zbytočné, ale sú priam nevyhnutné. Presne ako taký krém na oči.

Pokožka okolo očí je veľmi jemná a práve to je dôvod, prečo si zaslúži aj špeciálnu starostlivosť.

Hydratácia

Akákoľvek starostlivosť je samozrejme lepšia, ako žiadna. No v prípade očného okolia je naozaj nevyhnutné tú starostlivosť ešte o niečo zvýšiť. Pokožka okolo očí je jemná a vyžaduje si preto aj krém, ktorý má úplne inú textúru ako ten, ktorý bežne používate na tvár. Rovnako tak pomôžu aj rôzne séra, ktoré sú práve na túto partiu určené.

Predčasné starnutie

Ak vám niekto niečo môže rozhodne garantovať, sú to mimické vrásky okolo očí, ktoré sa práve kvôli mimike tvoria na týchto miestach pomerne rýchlo. Navyše, ak máte aj genetické predispozície, máte o vejár okolo očí postarané.

Kruhy pod očami

Správny výber očného krému dokáže eliminovať aj kruhy pod očami. No nesľubujte si od neho žiadne zázraky. V tomto smere ide skutočne len o minimálne zmiernenie. Pomôcť však dokážu s opuchnutými očami. Tieto produkty majú zároveň schopnosť pokožku okolo očí regenerovať, takže ich pravidelným používaním dostane okolie vašich očí presne to, čo potrebuje.

Rozjasnená pokožka

Krémy okolo očí obsahujú látky, ktoré vašu pokožku dokážu aj krásne rozjasniť a zároveň zjednotia tón pleti. Zároveň majú ochrannú funkciu, takže ho chránia pred zápalmi ako aj vysušením. Pokožka bude dostatočne hydratovaná a bude skvele pripravená aj na nanášanie korektoru či mejkapu.

Aplikácia

K pokožke očí by ste aj vy mali pristupovať citlivo a to tak pri odličovaní ako aj pri nanášaní očného krému. Ideálne nanášanie je také, kedy krém opatrne pomocou prstov vklepete do pokožky. Krém sa tak rovnomerne a rýchlejšie vstrebe.

image

Krém na oči by mal byť vo vašej bežnej výbave.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:37