Dobrá starostlivosť o pleť sa v zrelom veku vypláca.
StoryEditor

Poznáte vek svojej pleti? Urobte si tento test nech viete, na čom ste

08.03.2023, 14:36
Krása a móda

Starnutie je prirodzený, ale aj veľmi individuálny proces. Preto má niekto vráskavú pleť krátko po tridsiatke a iný si prvú vrásku nájde až v dôchodkovom veku. Správna starostlivosť o pleť vie pomôcť a hádať vám budú nižší vek. Ako ste na tom?

Viete, že dojčatá majú pleť päťkrát slabšiu ako dospelí? Približne v dvanástich rokoch už majú deti pokožku rovnakú ako dospelý človek? V dvadsiatich piatich sa objavujú na pleti prvé známky starnutia?

Okolo tridsaťpäťke prestáva byť pleť tak pružná. Po štyridsiatke sa tvorí čím ďalej menej nových buniek, pokožka býva hrubá a suchá a objavujú sa na nej pigmentové škvrny. Po šesťdesiatke sa koža stenčí, býva suchá a náchylnejšia k infekciám.

Pravdou je, že vek, ktorý máte uvedený na papieroch, nie vždy zodpovedá tomu, čo vám možno vyčítať z tváre. A nielen z nej, vlastne z celého tela, zo všetkých miest, ktoré pokrýva koža. Tá zaberá na našom tele neuveriteľné metre štvorcové, a je tak najväčším ľudským orgánom. Na skutočnosť, že zrejete, potom logicky reaguje a starne. Ako ste na tom, si môžete vyskúšať v tomto rýchlom teste.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:45