Potrebujete pleť vzpružiť, alebo naopak upokojiť? Pomôžu vám tieto bylinky a kvety.dreamstime
StoryEditor

Materina dúška, levanduľa či citrón. Toto všetko nájdete v kozmetike a takéto účinky to bude mať na vašu pleť

03.03.2023, 15:00
Krása a móda

Nie len bylinky, ale aj kvety, respektíve výťažky z nich, majú na vašu pleť blahodarne účinky. Ak pokukujete po kréme či pleťovej vode, ktorá práve výťažky z niektorých kvetov obsahuje, neváhajte a siahnite po nej. Výťažky z bylín a kvetov totiž dokážu pokryť potreby všetkých tipov pleti.

Potrebujete svoju pleť upokojiť, dodať jej jas či poriadne hydratovať? Toto všetko vám rastliny ponúkajú.

Ruža

Ruža je akýmsi synonymom ženskosti. Tieto kvety jednoducho k ženám patria a rovnako ako vo váze ich oceníte aj vo vašej kúpeľni. Či už siahnete po ružovej vode, alebo kréme s výťažkom tohto aromatického kvetu vedzte, že je vhodná najmä pre zrelú pleť. Krémy dokážu zjednotiť tón pleti a nezaostávajú ani v jej hydratácii. Ruža a produkty z nej navyše pôsobia upokojujúco a to nie len na pleť, ale aj na vašu psychiku.

Citrón

Ani používanie výťažkov z citrónu nie je v tomto prípade vôbec výnimočné. Citróny v kozmetike ocenia tie z vás, ktoré trápia nepekné pigmentové škvrny, pretože práve citrón ich dokáže redukovať. Citrón navyše vašu pleť vzpruží, čo oceníte najmä ak pleť pôsobí a je unavená a mdlá.

Materina dúška

Teplý čaj z materinej dúšky je to, čo vás zahreje nielen počas zimných mesiacov. Táto aromatická bylinka však dokáže zabojovať nie len s rôznymi vírusmi, ale aj s mastnou pleťou. Reguluje produkovaniu mazu. S tým je samozrejme spojené aj následné eliminovanie tvorby akné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:53