Zima dá poriadne zabrať nie len vašej pleti, ale aj vlasom.pexels
StoryEditor

Vlasy, tvár aj ruky sú v zime poriadne namáhané. Toto všetko môžete urobiť, aby zostali v kondícii

01.03.2023, 15:00
Krása a móda

Ruky, vlasy ale aj pleť na vašej tvári je v zime namáhaná viac ako inokedy. Škodí jej nie len mráz, ale aj suchý vzduch v prekúrených miestnostiach. O striedaní týchto teplôt počas dňa ani nehovoriac. Obzvlášť zamerajte svoju pozornosť na vybrané partie a starajte sa o ne viac ako zvyčajne.

Niekedy bežná starostlivosť nestačí a je na čase použiť tie najtajnejšie zbrane na to, aby ste zimu prečkali v zdraví tak vy, ako aj vaša pokožka či vlasy.

Vlasy

V podstate neexistuje úplne najideálnejšie obdobie pre vaše vlasy a starostlivosť o ne by mala byť samozrejmosťou počas celého roka. V zime ich nezabudnite pred mrazmi chrániť pokrývkami hlavy. A následne nezabudnite hydratovať. Oleje, séra či masky na vlasy nech sú stále prítomné vo vašej kúpeľni. Ak je to možné, snažte sa ich viac nenamáhať zbytočným fénovaním, kulmovaním či žehlením. Aj bez toho majú čo robiť, aby sa udržali v kondícii.

Tvár

Všimli ste si nepekné začervenané miesta na vašej tvári? Ak vás navyše chytí nádcha, máte o zábavu postarané. Vysušené a podráždené miesta okolo nosa či úst budú tým, čoho sa budete chcieť čo najskôr zbaviť. Mali by ste používať denný aj nočný krém, ktorý bude vašu pleť hydratovať a dodá jej potrebné množstvo živín. Nezabudnite aj na pravidelné používanie krému s SPF faktorom, pretože slnko svieti aj zime. Okrem toho nezabudnite pravidelne na aplikáciu masiek na tvár. Hydratačné aj výživné budú tým pravým čo vaša pleť v tomto období potrebuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 19:32