Podľa tohto zistíte, aký odtieň rúžu sa vám najviac hodí.dreamstime
StoryEditor

Neviete, aký odtieň rúžu sa vám najviac hodí? Stačí, ak nájdete správny podtón vašej pleti

10.01.2023, 17:00
Krása a móda

Rúž by nemal chýbať v žiadnej kozmetickej taštičke. Veď predsa, je to jedna z najväčších ženských zbraní, ktorá dokáže urobiť veľké zázraky. Naniesť si ho na pery je síce jednoduché, no pri obrovskom výbere odtieňov a farieb je naopak náročné nájsť ten správny. Aby ste s kúpou rúžu už nikdy nemali problém, pripravili sme si pre vás návod, ako zistiť, ktorý odtieň je stvorený priamo pre vás.

Samozrejme, vybrať by ste si v prvom rade mali takú farbu rúžu, aká sa vám páči, na ktorú máte chuť, ktorá doplní váš outfit alebo celkový vzhľad. Pozor by ste si však mali dať na odtieň farby, ktorý musí korešpondovať s vaším tónom a predovšetkým podtónom pleti. Podtón je farba, ktorá presvitá pod povrchom vašej pokožky. Je buď teplý, chladný alebo neutrálny. Síce sa vaša farba pleti môže rokmi zmeniť, váš podtón zostane vždy rovnaký. Aby ste našli svoj podtón, pozrite sa na farbu svojho vnútorného ramena. Keďže je farba na tomto mieste zvyčajne chránená pred slnkom, poskytne vám najpresnejší odtieň. Už viete, ktorý je ten váš? Ak áno, môžete sa pozrieť, ktorý rúž je najlepší pre váš podtón.

Najlepšie odtiene rúžu pre teplé podtóny

Ak má vaša pokožka žltý, broskyňový, olivový alebo zlatý odtieň, patríte k teplým podtónom pleti. Skvelé pre vás môžu byť najmä oranžovo-červené, tehlovo-rečvené, terakotové a broskyňové odtiene rúžov. Siahnuť však môžete aj po silno ružovej či koralovej, ktorá zvýrazní vašu pleť.  

Najlepšie odtiene rúžu pre chladné podtóny

Patríte k chladným podtónom? Vaša pokožka je pravdepodobne bledá, ľahko sa spálite na slnku môžno máte aj pehy alebo začervenanie. Skúste sa v obchodoch popozerať po odtieňoch rúžov v modro-červenej alebo ružovej farbe. Svedčať by vám však mohla aj čerešňovo-červená, hlboká slivka alebo fialový akt. Naopak sa snažte oblúkom vyhýbať oranžovo-hnedým farbám

Najlepšie odtiene rúžu pre neutrálne podtóny

Máte šťastie. Totiž, ak máte neutrálny podtón pleti, môžete si vybrať odtiene rúžov zo studeného, ale aj teplého spektra. Predovšetkým, na vás môže zažiariť červená, ružová, matná hnedá, čerešňová, no kľudne aj fialová, zlatá či strieborná.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:15