Tohtoročný módny trend v podobe mini šortiek je kontroverzný a miestami bizarný.instagram/coperni
StoryEditor

Toto je najkontroverznejší trend roku 2023: Do ulíc len v nohavičkách, to hádam nie

25.01.2023, 09:00
Krása a móda

Nosenie spodnej bielizne ako súčasť outfitu je módnym trendom už niekoľko rokov. Najprv to bolo zmyselné negližé, potom korzety, podprsenky a napokon sa v roku 2023 dostali na módne móla aj mini šortky, ktoré však pripomínajú skôr nohavičky. Pozrite sa, ako nosia tento kontroverzný trend známe celebrity.

Štýl, v ktorom hrá hlavnú úlohu spodná bielizeň, sa vyvíja už dlhé roky, takže je pre spoločnosť čím ďalej, tým menej šokujúci. Za jeho popularitu môžeme vďačiť najmä kontroverznej Madonne, ktorá má spolu so svojim návrhárom na svedomí vznik ikonických korzetov, ktorým dominovali špicaté prsia. Takisto sa spodná bielizeň objavila aj na princeznej Diane v roku 1996, ktorá si na Met Gala obliekla saténové šaty pripomínajúce negližé. Napokon tu máme rok 2023, kedy sa na módne móla dostali mini šortky, ktoré pripomínajú skôr vysoké nohavičky.

 

Na módnych mólach pôsobí trend vkusne

Síce si poviete, že by ste si takýto kontroverzný trend na seba nikdy nedali, no na módnych mólach nepôsobí tento kúsok vulgárne, ale naopak veľmi vkusne. Napríklad značka Coperni skombinovala mini šortky s elegantným sakom a košeľou v pastelovej farbe, s kvetinovou potlačou a vidieť ste mohli aj saténové modely. Ako celok pripomínajú tieto outfity nohavicové kostýmy, ktoré sa dajú nosiť do práce či večer do mesta. Takisto aj značka Tom Ford sa pokúsila o umiernenejšie strihy mini šortiek a vo svojej jarnej kolekcii predviedla modely vo výrazných farbách s výšivkami. Na druhej strane sa treba pozrieť aj na známe tváre, ktoré neodolali tomuto novému trendu. Ich výsledné outfity sú však úplným opakom toho, čo predvádzali návrhári na módnych mólach.  

 

Hviezdy to poňali inak

Trend mini šortiek sa dostal aj k známym celebritám. Taylor Swift napríklad siahla po priehľadných šatách, pod ktorými sa vynímalo zmyselné čierne body a Rita Ora sa predviedla v červených šatách s viditeľným spodným prádlom. Naopak modelka Bella Hadid sa snažila aspoň trochu nepoňať tento módny kúsok vulgárne. Mini šortky totiž zladila s motorkárskou bundou, obyčajným tričkom a čižmami. Vo vzduchu však naďalej zostáva otázka, mala by čo i len jedna z vás guráž vybrať sa do mesta v tomto odvážnom kúsku?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:55