Nanášaniu rúžu venujte dostatočnú pozornosť.pexels
StoryEditor

Rúž na perách je sexi, no ak sa dopustíte týchto chýb, môže vám pridať niekoľko rokov!

22.12.2023, 12:00
Krása a móda

Je používanie rúžu súčasťou vášho bežného líčenia? Alebo rúž používate len sporadicky a to najmä pri nejakej príležitosti? Rúž na perách vyzerá nielen sexi, ale aj žensky, no len v prípade, že sa nedopustíte chýb, kvôli ktorým vám pridá niekoľko rokov naviac a navyše môže pôsobiť nevkusne.

Nanášanie rúžu

Veľký dôraz by ste mali klásť aj na aplikáciu rúžu. Na jeho nanášanie si nechajte dostatok času a rozhodne si rúž nanášajte pred zrkadlom. Ideálne nie pred tým vo výťahu, alebo ešte horšie pred spätným zrkadlom počas toho, ako svieti červená.

To je vopred prehratý boj no ak by sa vám ho predsa podarilo naniesť správne, dávame pred vami klobúk dole. Bavíme sa samozrejme o výrazných odtieňoch, pri ktorých sa neodpúšťa žiadna chybička. Ak uvidíte dámu, ktorá bude mať rúž aj na zuboch, prípadne bude rozpitý či kontúry nepresné, hneď viete, kde si na pery rúž nanášala. 

image

Ak je vaša pokožka bledá, siahnite aj po svetlejších odtieňoch rúžu.

pexels

Výber správneho odtieňu

Ak chcete investovať do rúžu a váhate aký odtieň si vybrať, najvhodnejšie je navštíviť špecializované predajne v ktorých vám vizážistky poradia najlepšie. Kým ženy s plnšími perami si môžu dovoliť aj výraznejšie odtiene, tým, ktoré majú pery úzke, ich môžu niektoré farby ešte viac opticky zúžiť.

Tmavšie odtiene červenej až fialovej vám rozhodne pridajú pár rokov navyše. Ak po takomto zostarnutí na počkanie netúžite, radšej ich nechajte bokom. Perám prospeje aj to, ak do ich stredu pomocou prstov vklepete trošku rozjasňovaču, vďaka ktorému budú vaše pery vyzerať plnšie. Platí tiež pravidlo, že pokiaľ je vaša pleť veľmi bledá, aj odtieň rúžu by mal byť zvolený podľa toho. Neznamená to však, že si napríklad červený odtieň nemôžete dovoliť. Len siahnite po farbe, ktorá nebude taká sýta. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:56