Objavte účinky kurkumy nie len na vašom tele, ale aj pleti.dreamstime
StoryEditor

Kurkuma na vašej pleti dokáže hotové zázraky. Zbaví vás akné, urýchli hojenie a dokonca redukujte vrásky

15.01.2023, 15:00
Krása a móda

Kurkumu zrejme netreba nikomu zvlášť predstavovať. Táto korenina je v kuchyni obľúbená pre jej arómu, chuť, ale aj pre blahodarne účinky na zdravie. No nielen vaše telo ocení pozitívny vplyv kurkumy, ale aj vaša pleť. Antioxidačné a antibakteriálne účinky sú len zlomok toho, z čoho budete pre vašu pleť čerpať.

Prevencia

Kurkuma pôsobí aj ako prevencia proti rakovine kože. Dokáže dokonca selektívne zabíjať bunky, ktoré sú napadnuté tumorom. Niektoré štúdie dokonca hovoria o tom, že táto korenina dokáže zastaviť pred rakovinové štádium.

Kožné choroby

Ak vás trápi niektoré z nasledujúcich kožných ochorení, tiež môžete staviť na kurkumu a jej vlastnosti. Nielenže predchádza vzniku ekzémov, psoriázy či rosacei, ale zmierňuje aj ich príznaky.

Čistiaca maska

Kurkumu pokojne konzumujte denne. Nemá výraznú chuť, preto ju bez obáv môžete pridávať tak do mäsitých ako aj zeleninových jedál, polievok, alebo ryže. A hoci vnútorné užívanie kurkumy dodá vášmu telu potrebné antioxidanty a vitamíny, mali by ste si ju dopriať napríklad aj v podobe čistiacej masky na pleť. Na jej prípravu budete potrebovať len dve ingrediencie. Lyžičku mletej kurkumy zmiešajte s citrónovou šťavou a troškou vody tak, aby ste získali konzistenciu, ktorá sa bude dať bez problémov natierať na pleť. Maska bude najúčinnejšia, ak ju necháte pôsobiť zhruba dvadsať minút a následne opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:56