Objavte účinky kurkumy nie len na vašom tele, ale aj pleti.dreamstime
StoryEditor

Kurkuma na vašej pleti dokáže hotové zázraky. Zbaví vás akné, urýchli hojenie a dokonca redukujte vrásky

15.01.2023, 15:00
Krása a móda

Kurkumu zrejme netreba nikomu zvlášť predstavovať. Táto korenina je v kuchyni obľúbená pre jej arómu, chuť, ale aj pre blahodarne účinky na zdravie. No nielen vaše telo ocení pozitívny vplyv kurkumy, ale aj vaša pleť. Antioxidačné a antibakteriálne účinky sú len zlomok toho, z čoho budete pre vašu pleť čerpať.

Niekedy máte tie najväčšie poklady doslova na dosah ruky, no málo kedy o nich viete. Je čas to zmeniť a dať priestor prírodným zázrakom.

Dovidenia vráskam

To, čo iste ocení každá žena, sú anti – agingové účinky kurkumy na pleť. Môžu za to práve antioxidanty, ktoré sa v kurkume nachádzajú. Chránia pleť pred vplyvom voľných radikálov a tiež pred poškodením tkaniva. Na predčasné starnutie pleti vplýva vaša genetika, ale aj celkový životný štýl. A hoci je to niečo absolútne prirodzené a týka sa každého, istými zmenami či správnou starostlivosťou viete tieto procesy spomaliť.

Regenerácia

Bolo urobených niekoľko výskumov, ktoré dokazujú, že kurkuma má mimoriadne hojivé účinky a dokáže telo aj pleť podporiť k lepšej a rýchlejšej regenerácii. Výskum bol dokonca vykonaný na ženách, ktoré rodili cisárskym rezom. Tým, ktoré užívali denne kurkumu sa aj jazva hojila oveľa rýchlejšie a počas hojenia dokonca nenastali žiadne komplikácie. Ostatným ženám bolo podané placebo a hojenie ako aj celková regenerácia bola o poznanie dlhšia.

Po akné ani stopy

Za nepríjemným akné sa často skrýva zvýšený maz pokožky. Kurkuma, respektíve látky ktoré obsahuje, pozitívne vplývajú aj na činnosť mazových žliaz. Môžu za to najmä mastné kyseliny a tiež fytosteroly. Kurkuma má navyše antibakteriálne účinky, ktoré tiež v boji proti akné nie sú práve zanedbateľné.

image

Čistiaca maska na tvár má antioxidačné účinky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:26