Zažiarte svojim outfitom vďaka farbe roka 2023.instagram/themrsdrago
StoryEditor

Toto je farba roka 2023: Prezradíme vám, ako ju zakombinovať do outfitov, aby ste vyzerali dokonale

07.01.2023, 19:00
Krása a móda

Ako každý rok, tak aj tento sa odborníci zo sveta farieb radili a vybrali farbu, ktorá bude predstavovať rok 2023. Nielenže ju budete vidieť na stenách interiérov, nábytku a dekoráciách, ale ovládne aj šatníky žien po celom svete. Pozrite sa, ktorá farba si v tomto roku zaslúži vašu pozornosť.

Farbou roka sa podľa zástupcov zo spoločnosti Pantone stal odtieň Viva Magenta, ktorý pochádza z červeného spektra, no je doplnený o ružovo-fialové tóny. Ide o farbu, ktorá prináša nový náboj a vďaka sile svojej intenzity je posilňujúca, elektrizujúca a odvážna. Tento odtieň podporuje optimizmus, dobrú náladu a zobrazuje rovnováhu medzi teplým a chladným. Vivu Magentu však nemusíte použiť len v interiéri, na nábytku či dekoráciách, ale vďaka svojej hravosti a ženskosti si rozhodne zaslúži miesto aj vo vašich šatníkoch. Pozrite sa, ako ju zakombinovať do outfitov.

Ľahko sa kombinuje

Odtieň Viva Magenta je lichotivá, vďaka čomu sa dá ľahko zaradiť do šatníka každej z vás. Ak sa rozhodnete siahnuť po tejto farbe, svojim outfitom vyjadríte to, že ste silné, nebojácne a odvážne. Najlepšie bude, ak ju vyskúšate skombinovať s odtieňmi ružovej alebo ju vyvážite neutrálnymi tónmi svetlej sivej, modrej či pastelovými farbami. Zvoliť ju môžete len na doplnkoch alebo siahnete po celom outfite v odtieni Viva Magenta. Nezabudnite sa riadiť aktuálnymi trendami a do kombinovania zapojte kreativitu, ktorá celkový outfit oživí ešte viac.

Monochromatický outfit

Keďže Viva Magenta spája červenú s modrým odtieňom, môžete ju kombinovať takmer s každou farbou palety. Ak sa toho bojíte, môžete siahnuť po monochromatickom outfite, ktorý je hravý, štýlový a optimistický. Zažiariť môžete najmä v nohavicovom kostýme, ktorý sa hodí do práce, ale aj večer do mesta.

Pohrajte sa s farbami

Zvoliť môžete aj jeden kúsok, ako napríklad blúzku, sveter, nohavice alebo kabát. V tomto prípade sa však nemôžete báť pridať do outfitu aj ďalšie vzory a farby ako zelená, žltá, hnedá či sivá. Ak sa napríklad rozhodnete pre dlhý kabát v odtieni Viva Magenta, doplňte k nemu zelené šaty a hnedé čižmy.

Zažiarte vďaka doplnkom

Vivu Magentu môžete nájsť aj na rôznych doplnkoch, a to napríklad na kabelkách, ktoré sú naozaj in. Nielenže váš outfit dokonale oživia, naladia vás aj vo všedný deň, ale na ulici budete vďaka nim neprehliadnuteľné. Takisto môžete siahnuť aj po rukaviciach, šáloch, baretkách či šperkoch v tomto odtieni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:37