Nemíňajte zbytočne veľa peňazí za drahé masky na tvár, môžete si ich pripraviť aj doma.pexels
StoryEditor

Na masky na tvár nemusíte míňať peniaze. Môžete si ich vyrobiť a to z ingrediencií, ktoré máte bežne doma

11.01.2023, 10:00
Krása a móda

Do niektorých vecí, alebo kozmetických produktov je dobré investovať, na iných môžete naopak pár eur ušetriť. Napríklad také pleťové masky. Práve tie patria presne do tej kategórie, ktorá vás bude stáť minimum prostriedkov, pretože si ich môžete pripraviť doma a to z ingrediencií, ktoré máte bežne v špajzi či chladničke.

Potrebujete rozjasniť či vypnúť pleť? Alebo sa naopak potrebujete zbaviť nečistôt? Aj s tým vám pomôžu masky na tvár z prírodných ingrediencií. 

Banán proti vráskam

Banány sú obľúbeným ovocím, ktoré je plné vitamínov a minerálov. Tak ako je banán prospešný vášmu telu, rovnako sa jeho účinky odrazia aj na vašej pleti. Táto maska bude vďaka ingredienciám, ktoré sú v nej použité pomáhať vašej pleti hneď na niekoľkých frontoch. Príprava je jednoduchá a pozostáva z roztlačenia polovice banánu, veľkej lyžice tučného, bieleho jogurtu  a rovnakého množstva pomarančovej šťavy. Všetko spolu zmiešajte a aplikujte na odlíčenú a očistenú tvár a dekolt. Nechajte pôsobiť 10 – 15 minút a následne umyte vlažnou vodou. Pomarančová šťava dodá pleti vitamín C a vďaka jogurtu bude nielen hydratovaná, ale aj jemná. Banán redukuje vrásky a pleť vyhladzuje.

image

Banány s vašou pleťou urobia zázraky na počkanie.

pexels

Uhorková maska na suchú pleť

Trápi vás počas zimy suchá pleť? Potom proti nej použite tie najsilnejšie zbrane. Nastrúhajte šalátovú uhorku na jemno a vytlačte z nej vodu, do ktorej následne pridajte pár kvapiek kvalitného olivového oleja. Vodu zamiešajte a naneste na čistú pleť. Masku môžete nanášať bezprostredne na  tvár, alebo do vody môžete namočiť vatové tampóny a tie priložiť na suché miesta na tvári. Po dvadsiatich minútach tampóny odstráňte a tvár opláchnite.

Vločky a akné

Ovsené vločky majú upokojujúce účinky. Maska z nich teda dokáže pleť upokojiť, ale pomôže vám aj v prípade, že vás trápi akné. Ovsené vločky podrvte na jemnú múčku a zalejte troškou horúcej vody tak, aby ste získali kašovitú konzistenciu. Do takto pripravených vločiek vmiešajte lyžičku medu a aplikujte na tvár. Maska na pleť pôsobí takmer okamžite, preto úplne stačí, ak si ju na tvári necháte 10 minút.

image

Ovsené vločky zabojujú proti vráskam.

pexels

Mlieko pleť rozjasní

Ak vaša pleť nemá farbu a je vyslovene mdlá, skúste jej dopriať masku zo sušeného mlieka. Sušené mlieko zmiešajte s takým množstvom vody, aby malo konzistenciu, ktorá sa bude bez problémov nanášať na tvár. Masku nechajte na tvári zaschnúť a zvyšky umyte.

Hydratujte kokosovým olejom

Voňavú masku, ktorú si vytvoríte len z dvoch ingrediencií si určite zamilujete. Budete na ňu potrebovať lyžičku kokosového oleja a lyžičku medu. Olej vašu pleť hĺbkovo hydratuje a med jej doplní potrebné vitamíny. Navyše je med silný antioxidant, takže vašu pleť ochráni aj pred voľnými radikálmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 22:23