Choroba dá poriadne zabrať nie len vášmu telu, ale aj pleti.dreamstime
StoryEditor

Venujte po chorobe dostatok pozornosti aj vašej pleti. Vďaka týmto tipom bude raz dva v tip – top stave

07.01.2023, 15:00
Krása a móda

Po chorobe telu trvá nejaký čas, kým sa dá opäť dokopy aby fungovalo tak ako predtým. A rovnako je to aj s pleťou. Ak pri pohľade do zrkadla vidíte bledú, až mdlú pleť, je potrebné dopriať jej nevyhnutnú vzpruhu. Zamaskovať kruhy pod očami a lícenka, ktorá jej dodá trošku farby, stačiť určite nebudú.

Počas choroby je starostlivosť o pleť asi to posledné, čím sa chcete zaoberať. Určite ste rady, že zvládnete základné hygienické potreby, nie to ešte nanášať krémiky a séra od výmyslu sveta. A že vám to pleť spočíta, tým si môžete byť isté.

Prvý krok

Prvým krokom by mal byť peeling. Ten zbaví pleť odumretých častí kože a tiež nečistôt. To je po chorobe presne to, čo vaša pleť potrebuje. Je na vás, či zvolíte chemický peeling, alebo mechanický, oba sú účinné. Vďaka peelingu sa následne aj ďalšia kozmetika bude oveľa lepšie vstrebávať. Po chorobe si takýto peeling doprajte aj viackrát do týždňa. Nezabudnite ho naniesť aj na pery, tie určite tiež dostali za posledné dni poriadne zabrať.

Maska

Výsledky použitia masky na tvár uvidíte v podstate okamžite. Účinné látky prenikajú hlboko do pokožky, vďaka čomu bude pleť hydratovaná, vypnutá a aj vyživená doslova na počkanie. Najlepšia pre ňu bude v tomto prípadne hydratačná, alebo vyživujúca maska. Ak žiadnu v tejto chvíli doma nemáte, pripravte si masku z banánu a medu. Banán roztlačte, pridajte trošku medu a poriadne vymiešajte. Následne aplikujte na tvár, nechajte pôsobiť 10 – 15 minút a opláchnite vlažnou vodou. Práve táto maska vašej pleti dá presne to, čo po chorobe potrebuje.

image

Maska na tvár pôsobí hlboko v pleti.

dreamstime

Vitamín C a séra

Tak ako vášmu telu, aj pleti doprajte poriadnu dávku vitamínu C. Ten okrem iného zjednotí tón pleti a rozjasní ju. Používanie denného či nočného krému je síce samozrejmosťou, no ani séra by vo vašej bežnej kozmetickej rutine nemali chýbať. Sú v nich totiž oveľa viac koncentrované aktívne látky, ktoré prenikajú hlboko do pokožky a tiež sa veľmi dobre vstrebávajú. Sérum sa nanáša na čistú pleť ešte pred krémom. Ten sa použije až následne a jeho funkciou je práve akési uzamknutie účinných látok vo vnútri pleti. Ak ešte sérum nemáte a rozhodujete sa, aké si vybrať, aj v tomto prípade bude ideálne ak si kúpite jedno, ktoré budete používať ráno a druhé večer. Denné sérum zväčša obsahuje antioxidanty, ktorých úlohou je pleť chrániť počas dňa. Večerné sérum má naopak pleť vyživiť, omladiť a postará sa o celkovú regeneráciu a obnovu pleti.

Na záver BB krém

Ak už sa chystáte opustiť svoju bublinu a vyliezť z ulity, naneste si na tvár BB krém. Jeho textúra je oveľa jemnejšia ako textúra mejkapu a jeho hlavným benefitom, ktorý oceníte najmä v tomto období je, že je hydratačný. BB krém dokáže zakryť jemné nedokonalosti pleti, no predovšetkým ju zjednotí a rozjasní. S kruhmi pod očami si zase poradí korektor. Trošku lícenky na tvár, jemný lesk na pery a nikto si ani nevšimne, že ste posledný týždeň preležali v horúčkach v posteli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:58