Kým začne fungovať cvičenie a zdravá strava, obtiahnutým kúskom oblečenia sa radšej vyhnite.dreamstime
StoryEditor

Odrazilo sa sviatočné prejedanie na vašej postave? Stylisti zvyknú na zakrytie niektorých partií používať tieto triky

07.01.2023, 10:00
Krása a móda

Aj vy máte po sviatkoch problém zmestiť sa do obľúbených džínsov, alebo vám z nich vykúkajú faldy? A aj tie tričká sú nejako viac obtiahnuté? Ak sa vo svojom tele kvôli pár kilám navyše necítite najlepšie, zahájte novoročný reštart. No kým uvidíte prvé výsledky, nemusíte náhle meniť celý šatník. Je totiž celá rada možností, ako zakryť koláčiky, zemiakový šalát či tých pár pohárov vína, ktoré sa nekompromisne nalepili na vaše brucho či boky.

Skôr, než sa dostanete do formy, využite pár tipov od stylistov. Existujú totiž triky, ktorými isté partie zakryjete pomerne jednoducho.

Zavinovacie topy

Zavinovacie, alebo prekrížené topy či šaty veľmi lichotia postavám plnších tvarov. Ak máte súmernú no plnšiu postavu a širšie boky, tento strih je určený práve vám. Navyše strih šiat, ktorý sa viaže na boku pekne vyzdvihne poprsie. Pohľady tým pádom budú smerovať skôr k vašim prednostiam, než k nedostatkom. Pekný výstrih do véčka pôsobí nielen sexy, ale aj žensky. A to predsa chcete.

Podkasaný vrch oblečenia

Kým ženám so širšími bokmi a plnšími tvarmi sa hodia práve zavinovacie topy, tipom, ktoré majú skôr rovnú postavu, pomôže niečo úplne iné. Ak máte vypuklejšie bruško, zbytočne naň neupozorňujte obtiahnutými tričkami. Pomôžu vám voľnejšie strihy, no pozor na to, aby vám veci, ktoré sú príliš over size, naopak nepridali ešte pár kíl. Zapravte si ležérne košeľu či top do nohavíc, alebo ju v spodnej časti previažte uzlom. Pôsobí to uvoľnene a trendy a v časoch núdze zároveň skryje to, čo má.

Stavte na asymetriu

Nebojte sa z vášho šatníka vytiahnuť aj asymetrické oblečenie. A ak také nemáte, tak si ho zadovážte. Bude to váš obľúbený kúsok ta v dobe, keď budete v tip top forme, ako aj mimo nej. Predĺžená jedna časť topu opticky uberie már centimetrov a pôsobí na postave lichotivo. Ak máte pevnejšie ruky, pomôžu vám napríklad netopierie rukávy. Pokojne stavte aj na tričká, ktoré poodhalia kúsok z vášho ramena. Tieto padavé strihy sú opäť veľmi sexy a pozornosť upriamia práve na tie časti tela, na ktorých sa nepodpísalo vianočné či iné prejedanie sa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:51