Dermaplaning má rôzne výhody a nevýhody.
StoryEditor

Čo je dermaplaning a aké sú jeho výhody a nástrahy? Toto by ste mali vedieť

05.01.2023, 10:20
Krása a móda

Dermaplaning je minimálne invazívna procedúra, ktorá oholí vrchné vrstvy pokožky. Môže pomôcť znížiť výskyt jaziev po akné alebo jamkovej pokožky. Niektorí ľudia podstupujú dermaplaning na odstránenie nežiaducich chĺpkov. Dá sa robiť doma, ale aj vyhľadať odborníkov v kozmetických štúdiách. Ale aj tento zákrok má svoje plusy a mínusy. Čítajte.

Čo je dermaplaning?

Dermaplaning je minimálne invazívna kozmetická procedúra pre vašu pokožku. Ak pôjdete k špecialistovi používa špeciálny nástroj na oholenie najvrchnejších vrstiev vašej pokožky.

 

Dermaplaning môže pomôcť znížiť výskyt jaziev po akné alebo iných nedokonalostí pleti tým, že odkryje novšiu, nepoškodenú pokožku. Môže spôsobiť, že vaša pokožka bude vyzerať mladšie, nezastaví to však proces starnutia. Niektorí ľudia tiež vyhľadávajú dermaplaning na odstránenie chĺpkov. Toto je len dočasná záležitosť, pretože chĺpky dorastú. Treba procedúru opakovať.

Väčšina ľudí si dáva procedúru na tvár, ale môžete si ju dať urobiť kdekoľvek na tele

Dermaplaning vs. dermabrázia vs. mikrodermabrázia: Aký je rozdiel?

Dermaplaning, dermabrázia a mikrodermabrázia sú všetky procedúry obnovy povrchu pokožky. Každý postup používa iné nástroje a odstraňuje rôzne množstvá kože. Dermaplaning sa používa na odstránenie kože skalpelom alebo žiletku. Dermabrázia je chirurgický zákrok. Mikrodermabrázia je nechirurgická procedúra, pri ktorej sa pomocou exfoliačnej čepele obrúsi vaša pokožka, aby sa vyhladila a odstránili sa jazvy.

Pre koho je dermaplaning vhodný?

Zvážte dermaplaning, ak máte problémy s pokožkou, ako sú:

Jazvy po akné.

Aktinická keratóza (šupinaté škvrny na koži, ktoré môžu viesť k rakovine kože).

Matná alebo suchá pokožka.

Peach fuzz (svetlé, jemné chĺpky na tvári).

Pokožka poškodená vystavením slnku.

Jemné línie (vrásky).

Kto by nemal podstúpiť dermaplaning

Niektorí ľudia s už existujúcimi problémami s pokožkou by nemali mať dermaplaning. Pred vykonaním tohto postupu sa porozprávajte s odborníkom.

 

Aktívny prípad akné.

Ohniská oparu.

Ekzém.

Kožné výrastky.

Psoriáza.

Popáleniny kože, ako sú tie z radiačnej terapie.

Kožné vyrážky (kontaktná dermatitída).

Môžete cítiť škrabanie alebo pichanie na koži, ale dermaplaning zvyčajne nie je bolestivý

V odbornom štúdiu používajú zväčša nástroj nazývaný dermatóm na odstránenie chĺpkov a kožných buniek. Nástroj vyzerá trochu ako elektrický holiaci strojček. Dermatóm má malú čepeľ, ktorá sa pohybuje tam a späť po vašej pokožke. Nespôsobí rezy na koži, ale jemne oholí vrchné vrstvy pokožky. Potom môžu na pokožku aplikovať upokojujúci gél alebo masť, aby znížili začervenanie, opuch alebo podráždenie. Ošetrenie môže trvať od niekoľkých minút do hodiny a pol. Dĺžka procedúry závisí od veľkosti oblasti, ktorá potrebuje ošetrenie. Dermaplaning sa vo všeobecnosti považuje za bezpečný kozmetický zákrok. Nesie však so sebou nasledujúce riziká:

 

Infekcia.

Zjazvenie, ako sú keloidné alebo hypertrofické (vyvýšené) jazvy.

Zmena farby kože (koža je svetlejšia alebo tmavšia ako okolitá koža).

Aké sú výhody dermaplaningu?

Dermaplaning môže pomôcť minimalizovať výskyt jaziev po akné, jemných liniek, vrások a matnej pleti. Procedúra dokáže odhaliť hladšiu, pevnejšiu a zdravšiu pokožku.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. apríl 2024 11:15