Kávový olej pokojne nahradí množstvo kozmetiky, ktorú vlastníte.dreamstime
StoryEditor

Kávový olej vám pomôže zbaviť sa celulitídy, kruhov pod očami a dokonca má aj tieto účinky...

08.12.2022, 15:00
Krása a móda

Niekedy tie zdanlivo najobyčajnejšie a dokonca finančne najdostupnejšie kozmetické prípravky dokážu hotové zázraky. Za jeden taký možno tiež považovať kávový olej. Najmä ten, ktorý je za studena lisovaný zo zelených zŕn Arabici má fantastické účinky nielen na pleť, ale aj vlasy.

Lokálne použitie

Olej je vhodný na celo telové použitie a rovnako tak aj na tvár. Môžete ho však používať aj lokálne na liečbu, hydratáciu či ošetrenie konkrétnych partií. Ošetrí zhrubnutú kožu na pätách a lakťoch, ale priaznivo vplýva aj na pokožku hlavy a má regeneračné účinky na zničené vlasy.

Zatočí s celulitídou

Trápi vás celulitída? Kávová olej ju dokáže viditeľne eliminovať. Masírujte si denne olejom postihnuté miesta a po pár týždňoch začnete badať výrazné zmiernenie jej prejavov. Rovnako účinne pôsobí aj na kruhy pod očami. Olej pokožku pod očami vypne a tmavé kruhy prejasní.

Pomalšie starnutie

Predčasné starnutie pleti nie je nič výnimočné, no kávový olej bojuje práve proti týmto príznakom. Môže za to už spomínaný kolagén, ktorého tvorbu olej stimuluje. Pôsobí tiež proti hyperpigmentácii pleti a v neposlednom rade proti tvorbe prvých vrások. Olej z kávových zŕn má protizápalové vlastnosti, preto ho na rozdiel od iných olejov, môžu používať aj tí z vás, ktorých trápi aknózna pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:28