To, že ste do rána žúrovali na vašej pleti vôbec nemusí byť vidieť.pexels
StoryEditor

Ako prežiť vianočný večierok bez ujmy na pleti? Držte sa týchto zásad a prehýrenú noc na vás nikto neuvidí

02.12.2022, 10:00
Krása a móda

Už sa vaša pleť ako tak spamätala po letných drinkoch a už na ňu opäť útočia nástrahy v podobe vianočných večierkov. A nielen to. Aj vianočné trhy síce navodia tú správnu predvianočnú atmosféru, no sladké varené víno či medovina v kombinácii s mastnými lokšami dajú poriadne zabrať nielen vašej postave, ale aj pleti.

No to ešte nie je dôvod na to, aby ste sa týmto akciám vyhýbali. Práve naopak. Veď Vianoce a tento kúzelný čas je tu len jedenkrát do roka, práve preto si ho treba naplno užiť a vychutnať. A ak dodržíte týchto pár zásad, ani s vašou pleťou to nebude až také dramatické.

Správny výber

Vyhýbať sa počas vianočného večierku alkoholu asi nebude tá cesta, ktorou by ste sa chceli vydať. Stále však máte možnosť vybrať si, povedzme, menšie zlo. Tým je v tomto prípade napríklad čistý alkohol. Ideálne bez farby, pretože majú aj o niečo menej cukru. Vodka či gin by boli v tomto prípade úplne najideálnejšou voľbou. To, čomu by ste mali dať absolútnu stopku sú miešané drinky. Nielenže vám rýchlo stúpnu do hlavy a vy sa odviažete možno viac, ako by ste mali (ale to je zas iná téma), ale množstvo cukru, ktoré obsahujú sa odzrkadlí aj na vašej pleti. Pupienky, začervenanie, mdlá a suchá pokožka je presne to, čo uvidíte po večierku ráno v zrkadle. Dobrou voľbou je tiež biele víno. Ani červené víno nenapácha veľké škody, no spôsobuje začervenanie pleti. Takže ak s ním máte túto skúsenosť, radšej si tentokrát na pitie objednajte niečo iné.

Pitný režim

Áno, stále zostane v téme pitného režimu. Ak totiž chcete zmierniť účinky alkoholu, musíte piť aj dostatok čistej vody. Za toto deň po žúre dokonca poďakujete sama sebe. Vaša pleť nebude dehydratovaná a rovnako tak váš organizmus. Aj opica bude miernejšia, prípadne k nej ani nedôjde. Voda je v tomto prípade naozaj základ a pitný režim by ste počas večierku nemali podceniť. A po príchode domov pokojne vypite ešte ďalší liter pramenitej vody. Verte či nie, efekt je zaručený.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:08