Kto by netúžil po zdravej pleti?pexels
StoryEditor

Trápia vás čierne bodky na tvári? Zbavíte sa ich vďaka týmto trikom

05.11.2022, 09:00
Krása a móda

Niekedy sú v starostlivosti o pleť slabé všetky zbrane. Zázračné krémy a séra nezaberajú a vám neostáva nič iné, ako siahnuť po domácich receptoch, ktoré sú častokrát doslova zázračné. Nielenže vďaka ním budete mať krásnu pleť, ale zbavia vás aj čiernych bodiek a upchatých pórov, ktoré z času na čas potrápia každú z vás.

Na pomoc proti upchatým pórom stačí zájsť do kuchyne. Poradí si s nimi nielen med, ale aj vaječné bielky.

Vaječné bielky

Na prvý pohľad nenápadné vaječné bielky dokážu s čiernymi bodkami dokonale zatočiť. Budete potrebovať jeden bielok, ktorý si vyšľaháte na tuhý sneh. Následne ho naneste na poriadne vyčistenú pleť, priložte tenkú vrstvu papierovej vreckovky a opäť naneste ďalšiu vrstvu snehu. Nechajte pôsobiť 20 – 30 minúť a potom túto masku jednoducho zlúpnete. Tvár umyte a po čiernych bodkách nebude ani stopy.

Tea tree olej

Účinky čajovníkového oleja sú všetkým známe. Čajovníkový olej má skôr pôsobiť ako prevencia proti vzniku čiernych bodiek. Má silné antibakteriálne účinky a zároveň pôsobí dezinfekčne. Práve preto je skvelým pomocníkom aj v prípade, že máte aknóznu pleť. Pri výbere produktov, ktoré tea tree olej obsahujú dajte pozor na to, aby neupchávali póry.

Kokosový olej a cukor

Kokosový olej sa už nie raz osvedčil nielen v používaní v kuchyni, ale aj v kozmetike. Aj v tomto prípade vám pomôže s rýchlym odstránením čiernych bodiek. Vyrobte si jemný peeling z kokosového oleja a jemného trstinového cukru. Zľahka tieto ingrediencie premiešajte, ale len tak, aby sa cukor nerozpustil a pastou, ktorá vám vznikne, si urobte peeling tváre. Účinne sa zbavíte upchatých pórov a tiež odumretej kože.

Ovsené vločky

Ovsené vločky nielen odstránia čierne bodky, ale po tejto maske bude vaša pleť krásne rozjasnená. Lyžicu vločiek zmiešajte s dvoma lyžicami tučného bieleho jogurtu a šťavou z polovice citrónu. Aplikujte na čistú pleť a nechajte pôsobiť minimálne 15 minút. Potom opláchnite vlažnou vodou a tešte sa z nádhernej pleti.

image

Med vám pomôže zbaviť sa čiernych bodiek a zároveň rozžiari pleť.

pexels

Mlieko a med

Aj med a mlieko sme už viackrát spomínali v súvislosti so starostlivosťou tak o pleť ako aj o vlasy. Med má silné antibakteriálne účinky, mlieko obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá pôsobí ako exfoliant. Mlieko, rovnako ako med, bojujú proti čiernym bodkám, no zároveň vám pomôžu aj v boji s pigmentovými škvrnami, zjednocujú tón pleti a pôsobia proti jej predčasnému starnutiu. Stačí, ak zahrejete malé množstvo mlieka a pridáte med. Spolu chvíľu miešate v hrnci, aby sa med rozpustil, ale zmes vám nesmie vrieť. Takto pripravenú masku si môžete naniesť na celú tvár, alebo len lokálne na upchaté póry. Nechajte pár minút pôsobiť a umyte ako obvykle.

https://youtu.be/FF_34XJ6PQo
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:45