Lufa dokáže z pokožky odstrániť odumretú kožu.pexels
StoryEditor

Poznáte lufu? Pomôže v boji proti celulitíde a pleť bude vďaka nej žiarivá a dokonale čistá

26.10.2022, 09:00
Krása a móda

Vedeli ste, že lufa je druh popínavej tekvice, z ktorej sa následným spracovaním stane nielen funkčná, ale aj ekologická pomôcka na čistenie pleti? Vaše telo prekrví a zbaví ho odumretých buniek. Vďaka tomu bude vaša pokožka zdravá a krásna.

Lufa má okrem kúpeľne, využitie aj v kuchyni. Pokojne ňou môžete nahradiť klasické hubky na umývanie riadu.

Z čoho sa získava

Lufa je v podstate druh popínavej tekvice, ktorá sa veľmi podobá uhorke, alebo cukete. Lufa v podobe, ako ju vy nájdete na pultoch predajní, sa získava ponorením dozretého plodu do nádoby, v ktorej neustále tečie voda. Tá z nej odstráni mäkké časti a semená. Následne zostane len pevná štruktúra plodu, ktorá sa suší a bieli a je pripravená na ďalšie spracovanie.

Lufa na telo

Špongia z lufy je vhodná na každodenné použitie. Ideálne je používať ju v sprche, kedy si ňou pri umývaní tela prejdete všetky partie. Zbaví pokožku odumretých buniek a zostane prekrvená a pružná. Pravidelným používaním lufy eliminujete celulitídu. Navyše po jej použití bude pokožka oveľa viac pripravená vstrebať krémy či oleje, ktoré používate, napríklad na jej hydratáciu. Lufu ocenia aj tie z vás, ktoré pravidelne športujú, pretože blahodarne vplýva na regeneráciu zaťaženého svalstva.

image

Lufu môžete použiť na telo aj tvár.

pexels

Lufa na tvár

Keďže ide o pomerne lacnú záležitosť, ktorá navyše dlho vydrží, určite si na tvár zadovážte osobitnú lufu. Kým na telo budete potrebovať lufu väčších rozmerov, na tvár vám úplne postačí niečo menšie, vďaka čomu nevynecháte žiadne miesto. Lufa v podstate slúži aj ako peeling. Jemnými krúživými pohybmi ňou prechádzajte po tvári a užite si masáž na konci ktorej vás čaká žiarivá, čistá, zdravá a napnutá pleť. Lufa dokáže z pleti dôkladne odstrániť všetky nečistoty.

Lufa na päty

Ak aspoň párkrát do týždňa použijete lufu na päty, môžete pokojne zabudnúť na agresívne drhnutie piet pemzou. Lufa z nôh odstráni zrohovatenú kožu a chodidlá budú stále krásne a jemné. Nezabudnite však nohy dôkladne krémovať hydratačným krémom, aby bol efekt čo najlepší.

Starostlivosť o lufu

Lufa je z rozložiteľného materiálu. Je to 100% vegánsky produkt a je v podstate bez údržbová. Po každom použití ju len prepláchnite horúcou vodou a nechajte voľne odkvapkať a vysušiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:17