Raz do týždňa si nezabudnite dať masku na tvár.pexels
StoryEditor

Venujete sa svojej pleti dostatočne? Kým peeling stačí raz do týždňa, toto musíte robiť denne

26.10.2023, 11:00
Krása a móda

Kiež by sme všetky mali dokonalú pleť a vďačili by sme za ňu predovšetkým genetike. Realita je však taká, že najmä ženám po tridsiatke sa už neodpúšťajú žiadne prešľapy. Ak chcú, aby ich pleť bola stále svieža, zdravá a pevná, musia byť zorientované nielen v kozmetických produktoch, ale aj v tom, ako často určité rituály vykonávať.

Kým používanie denného a nočného krému musí byť na dennej báze, s exfoliáciou to netreba preháňať. A na čo ešte treba pri kozmetickej rutine myslieť?

Toto robte denne

Čistenie je alfa a omega. Tu nie sú prípustné žiadne kompromisy. Venujte odličovaniu a kvalitnému čisteniu pleti dostatok času. Práve to vaša pleť aj najviac ocení a naopak, ak niečo podceníte a odfláknete, zráta vám to aj s úrokmi. Dôkladné čistenie by ste nemali vynechať ani v prípade, že nepoužívate mejkap. Tvár by ste mali opláchnuť a dočistiť gélom či penou aj ráno. Odstráni zvyšky kozmetiky a navyše pleť príjemne osvieži.

Pod denný a nočný krém používajte hydratačné sérum, vďaka ktorému nebude pleť suchá a podráždená. Ráno nevynechajte ani SPF, a to aj počas jesene a zimy! Pravidelným používaním faktora chránite svoju pleť pred predčasným starnutím a tiež pred nepeknými pigmentovými škvrnami. Toto naozaj nepodceňujte.

Tiež venujte pozornosť aj očnému okoliu. Práve koža na tomto mieste je veľmi jemná, citlivá a so sklonom k vráskam. Očný krém by mal byť tiež súčasťou vašej dennej rutiny, a to ráno aj večer. Očného krému potrebujete minimálne množstvo a najlepšie urobíte, ak ho do pokožky jemne vklepete pomocou prstov.

Raz do týždňa nezabudnite na toto

Exfoliácii by ste sa mali venovať predovšetkým počas zimných mesiacov. V lete si ju doprajte len sporadicky a o to viac následne dbajte na použitie krému s ochranným faktorom. Mimo leta si peeling či exfoliáciu urobte aspoň jedenkrát do týždňa. Pomocou týchto prípravkov zbavíte pleť odumretých buniek, čo sa odrazí nielen na jej vzhľade, ale aj na zdraví. Raz do týždňa si doprajte i masku. Samozrejme, záleží od typu pleti a od jej potrieb.

Hydratačná, rozjasňujúca, výživná, čistiaca či kolagénová. Zvoľte si tú, ktorú momentálne najviac potrebujete, prípadne ich striedajte. Keby ste si každý deň našli pár minút na masáž tváre, bolo by to ideálne. My však vieme, že raz do týždňa je oveľa viac reálne a pokiaľ si ten čas naozaj vyhradíte, kontúram tváre prospeje aj tento interval. Použite olej a vlastné ruky, no môžete sa spoľahnúť aj na roller či guashu.

Stačí raz do mesiaca

Čistenie pleti profesionálom nikdy nie je na zahodenie. Ak nemáte výrazné problémy, pokojne túto frekvenciu ešte predĺžte, no ak máte problematickú pleť, vyhraďte si čas aj financie aspoň na jednu návštevu kozmetičky mesačne. Tie z vás, ktoré žiadne problémy netrápia, si môžu gratulovať a raz za čas ku kozmetičke vybehnúť len za účelom doplnenia vitamínov, hydratácie alebo profesionálnej masáže. Keď sa tam už zastavíte, využite to aj na úpravu či farbenie obočia a mihalníc. Upravené a výraznejšie obočie prospeje vašej tvári a v neposlednom rade ušetríte ráno pár minút jeho líčením.

Jednou z vecí, ktoré by ste mali sto percente dodržiavať, sa síce netýka priamo vašej pleti, ale nie je o nič menej dôležitá. Do kozmetickej rutiny by ste mali totiž zaradiť aj starostlivosť o štetce či hubky na mejkap.

Zachytáva sa v nich odumretá koža, ale aj baktérie, a práve preto je ich pravidelné čistenie nevyhnutnosťou. Na čistenie použite produkty na to určené, ale nič nepokazíte ani tým, ak ich umyjete napríklad gélom, ktorý bežne používate na čistenie pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:55